nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Shine
Ez történne, ha egy évig nem fürdenél

Ez történne, ha egy évig nem fürdenél

Sokan már attól rosszul vagyunk, ha az esti fürdést valamilyen oknál fogva reggelre csúsztatjuk. Érezzük, hogy piszkos a bőrünk, ragadunk, a testszagokról már nem is szólva. De vajon mi történne, ha cirka 365 napra offolnánk a fürdést?
Shine
f Ajánlom

Nos, a testszag lenne a legkisebb bajunk – nekünk legalábbis mindenképp, hiszen az orrunk idővel hozzászokna egyre izmosabb illatunkhoz. Kérdés inkább az, környezetünk hányadik hét nap után redukálná a kapcsolattartást az online formákra.

GIF

Ha kényeskedő orrocskánkkal nem is törődnénk, azt pedig még élveznénk is, hogy a 21. század Mózeséhez méltón, Vörös-tengerként nyílna ketté előttünk a tömeg, a hyperkeratosis tünetei már az edzettebb egyedeket is zavarhatnák. A tisztálkodás elmaradásával ugyanis az elhalt hámsejtek nem tudnának megfelelő gyorsasággal eltűnni annak felszínéről, így lerakódnának és vastag rétegben állnának össze, vagyis bőrkérgesedés, bőrkeményedés borítaná testünk egyre nagyobb részét.

Közelebbről vizsgálva a dolgokat, valószínűleg arcunk adná fel legelőbb a harcot, ahol fejbőrünkkel és mellkasunkkal egyetemben kiütések, pattanások és a bőr megfelelő hámlasztásának elmaradásával járó bőrirritáció egyéb formái jelennének meg.

via GIPHY

Hamar visszasírnánk azokat a szép időket is, mikor mindössze az edzőtermi zuhanyzóban összeszedett lábgomba miatt mérgelődtünk. A bőr gombás megbetegedése és különféle bakteriális fertőzések ugyanis a legváratlanabb helyeken ütnék fel a fejüket, de a hónaljba, ágyéknál, fenekünkön és lábunkon egészen biztosan, és a mellek, valamint a röcögő hasi hurkák alatti bőr sem lenne biztonságban.

via GIPHY

A fertőzéseknek más módon is ki lennénk téve. Egy kisebb vágás, felületi sérülés is könnyebben elfertőződhet, ha koszosak vagyunk, hiszen ezek esetén kiemelten fontos a bőrfelület fertőtlenítése. Na, most képzeljük el, ha még csak le sem mossuk rendesen.

via GIPHY

– allure –

Megosztás Facebookon