Shine

Tűsarkú zoknival? Szandál zoknival? Igen, igen!

Kétféle ember van a világon: akit zavar, ha egy picit is kilátszik a zoknija, és aki még fel is húzza a nadrágja szárát, hogy minél többet megmutathasson belőle. Most az utóbbi csoport örülhet. Idén ősszel minél feltűnőbb a zoknid, annál jobb.

Egyszer volt, hol nem volt, időszámításunk előtt 800-ban őseink feltalálták a zoknit. Azóta ilyen vagy olyan formában, de minden ember a földön viselte már a lábán legalább egyszer. Készítették állatbőrből, selyemből, gyapjúból, pamutból, nylonból, létezett fehér, színes, átlátszó verziója. Aztán jött a titokzokni, amikor a divat azt diktálta, hogy úgy tűnjön, mintha nem is lenne semmi a lábunkon a cipő alatt. Persze a divat körforgását nem lehet megállítani, így idén őszre visszatért a zokni mint a szezon legstílusosabb kiegészítője. Ha izgalmassá szeretnéd tenni a szettedet, vegyél egy feltűnő zoknit. Olcsóbb is, mint beszerezni egy új táskát, ékszert vagy cipőt, ráadásul nyugodtan kölcsönveheted a pasidét is. Sőt, ha igazán színes darabokra szeretnél szert tenni, ajánljuk, hogy az üzletek férfirészlegeit is járd körbe, ott néha nagyobb kincseket lehet találni.

Ami eddig ciki volt, az most menő

Zokni szandállal, zokni tűsarkúval vagy úgy egyáltalán, zokni elegáns alkalmakra… Ezek a kombinációk eddig a „ne tedd” listákon szerepeltek, ebben a szezonban viszont a stílusos megjelenés netovábbjai. Összegyűjtöttük a legmeghatározóbb trendeket, hogy ezekből inspirálódhass, de most az a szabály, hogy nincs szabály. Legyen szó bármilyen bohókás, elborult zokniról, viseld bátran, és érezd jól magad!

A retró

(Matthew Sperzel/Getty Images)

Ezeket a régi teniszzoknikra emlékeztető, fehér alapon mintás darabokat kizárólag teljesen felhúzva szabad viselni. Ha igazán bátor vagy, akkor válaszd belőle a térdzokniváltozatot!

A színes-mintás

(Fotó: Getty Images/Christian Vierig)

Lehet geometrikus, dzsungelmintás, pszichedelikus, batikolt vagy teljesen elborult, minél vadabb és színesebb, annál jobb.

Megnézem
Összes kép (9)

A vicces

(Fotó: Getty Images/Christian Vierig)

Ezeket a vicces zoknikat eddig szinte csak a gyerekeknek gyártották, de végre rájöttek az üzletek, hogy néha a felnőttek is szeretnek mókázni. Találtunk fánk-, flamingó-, hagyma- és sajtmintás darabokat is, de a virslimintás szerelem volt első látásra.

Megnézem
Összes kép (9)

Az elegáns

(Fotó: Getty Images/Christian Vierig)

Ha elegáns alkalomra viselnél zoknit, akkor ebben a szezonban válogathatsz kedvedre a csipkés, a hálós, a gyöngyökkel díszített, a fényes, az áttetsző vagy éppen a csillámos darabok között. És ami eddig tabu volt, most azt is megteheted: vedd fel a tűsarkúd alá! Bónusz, hogy így még kényelmesebb is a viselése.

Megnézem
Összes kép (8)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top