Shine

A Velencei Filmfesztiválon felvonultak az ősz álomszettjei

Még csak két napja tart a 75. Velencei Filmfesztivál, de a sztárok már most is parádés szetteket mutattak be. A szokásos vörös szőnyeges álomruhákon kívül egy sor olyan öltözéket is láthattunk, amelyek egy kora őszi álomgardrób méltó darabjai lehetnének. Mutatjuk is, hogy miért.

Az elegáns, mégis hétköznapi ruhatár elengedhetetlen kellékei az ingek és blúzok, amelyek egy farmeres szerelést is pillanatok alatt csinossá varázsolnak, hát még, ha élére vasalt capri nadrággal vagy midiszoknyával párosítjuk. Lengék, így a késő nyári, kora őszi időjárásban sem kell megsülni bennük, de határozottan többet takarnak, mint egy ujjatlan trikó, így a hűvös fuvallatok ellen is védenek.

Jasmine Trinca a 75. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Elisabetta A. Villa/WireImage)

Malgorzata Szumowska a 75. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Stefania D’Alessandro/WireImage)

Nicole Garcia a 75. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Elisabetta A. Villa/WireImage)

Ugyanígy a blézereket is érdemes újra felfedeznünk most, hogy jönnek a hűvös reggelek, sokkal csinosabb megoldást jelentenek, mint egy kardigán. A szezon nagy divatjai lesznek a mintás és/vagy színazonos nadrágkosztümök, amelyek – mondanunk sem kell – igazi munkahelyi alapdarabok. Persze azon kívül is nyugodtan hordhatjuk a legutolsó divat szerinti szabású szetteket, biztosan nem fogjuk unalmas irodista kisasszony benyomását kelteni.

Sveva Alviti a 75. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Matteo Chinellato/NurPhoto via Getty Images)

Charlotte Le Bon a 75. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Getty Images)

Trine Dyrholm a 75. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Stefania D’Alessandro/WireImage)

A bőrszoknyák, -ruhák vezető divattrendet fognak képviselni az ősszel, ezért ha illik stílusunkhoz a dögös anyag, mindenképp szerezzünk be egy alkatunknak megfelelőt. Párosíthatjuk színazonos felsővel, egy fekete szett mindig tökéletes választás – és nem, nem szükséges akkora dekoltázst villantanunk, mint Gaia Weiss tette. Az ingruhák, vékony kabátruhák és lengébb midiruhák is kulcsdarabjai az őszi ruhatárnak, előbbiek ráadásul a teltebb homokóra és körte alkatúakon és a mellben erősebb hölgyeken csodálatosan állnak, egy jól szabott midiruhától pedig a vékonyka, törékeny alkatúaknak sem kell ódzkodniuk, a minta és az eltalált derékvonal csodásan tudja nyújtani az alakot.

Gaia Weiss a 75. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Athina Tsangari a 75. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Stefania D’Alessandro/WireImage)

Gaia Weiss a 75. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Matteo Chinellato/NurPhoto via Getty Images)

Néhány egyedi, karakteres darabot is érdemes beszerezni (ha még nincs), amelyekkel a legegyszerűbb szettnek is bohém, mégis igényes jelleget adhatunk. Egy vicces (de nem nevetséges) minta bármilyen ruhadarabot különlegessé tehet, nézzük csak meg Carolina Crescentini nyulas mellényét vagy Jasmine Trinca banánmintás szoknyáját.

Carolina Crescentini a 75. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Matteo Chinellato/NurPhoto via Getty Images)

Jasmine Trinca a 75. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images for Netflix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top