Shine

Ezt tudják a drogériás aktív szenes arcpakolások és maszkok

Az aktív szenes készítmények nagyon pörögnek, főként a pakolások és maszkok erdejében, a Krémmánia Magazin ezért összegyűjtötte, drogériás (ár)szinten mikkel találkozhattok.

Mit várhatunk reálisan ezektől a szépítőszerektől?

Az aktív szenes készítmények a porított faszén (művésznevén Charcoal Powder) abszorpciós képességét igyekeznek kimaxolni – legalábbis a nagybetűs részeken, mert a porított faszén inkább csak kiegészítőként szerepel például a kaolin mellett, ami nem baj, csak tudjunk róla. Aktív szenünk a többi abszorbenssel egyetemben olyan, mint egy spéci mágnes, magába gyűjti az arcbőrön, fejbőrön vagy akár a hajszálakon felgyülemlett olajat és szennyeződést.

Ez tényleg így is van, a marketinggépezet azonban hajlamos egy kicsit tovább tupírozni a porított faszén csodás tetteinek dicsőítését, amiből a végén a szerencsétlen úgy kerül ki, mint egy középkori vitézi ének főhőse.

Okot erre éppen tettével szolgáltat, hiszen ha az aktív szén felszívja a felesleges zsírt, akkor „nyilván” a pattanások eltüntetésében is jeleskedhet. Hát nem, vagy legalábbis nem egészen. Önmagában épp hogy fordítva is elsülhet a dolog: ha túltoljuk a szenezést, azt a zsírt is felszívja bőrünkről, amire a normális működéséhez szükség lenne, vagyis ezzel arra ösztönözzük arcbőrünket, hogy még többet termeljen. Érdemes hát csak szimplán egy kiegészítő arctisztítóként tekinteni rá, az aknék megszüntetését pedig bízzuk azokra a hatóanyagokra, amelyek valóban képesek rá, mint a szalicilsav vagy a benzoyl peroxide.

Térjünk is rá a maszkokra. »

Illusztráció: thinkstockphoto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top