Shine

Katalin hercegné 10 szettje, ezeket tényleg felvehettünk volna mi is

Katalin hercegné határozottan nem az a királyi méltóság, aki csak designer holmikban hajlandó mutatkozni, mi több, rendszeresen beválogatja a fast fashion márkák darabjait is ruhatárába.

Tette ezt pár napja egy Zara ruhával, nem sokkal az ominózus májusi lóversenyt követően, amikor szintén erre a márkára esett a választása, de volt neki plázamárkás télikabátja és egy csini virágmintás ruhája is, potom 16 ezerért.

A lehetőség tehát valóban adott minden Katalin-rajongó számára, hogy időnként úgy fessen, mint egy leendő királyné.

Cambridge Mums (@cambridgemums) által megosztott bejegyzés,

Azt sajnos nem tudjuk megjósolni, mi lesz Katalin hercegné következő választása, azt azonban bemutatjuk, melyik tíz fast fashion ruhája volt a legcsinosabb.

1. Az első ruha

Újdonsült hercegnéként, egyből az esküvő utáni napon úgy döntött, hanyagolja a designer márkákat, jelezvén a világnak, más utakon kíván járni – és így is lett. A királykék Zara ruhát azóta tucatnyi társa követte a sorban, sőt még az sem derogál a hercegnének, hogy ugyanazon öltözéket több alkalomra is felvegye. Az ominózus kék ruhával is így tett, ugyanis azt viselte Fülöp herceg 90. születésnapjának ünnepségén, majd egy nottinghami utazáson is, a királynő társaságában. A ruha körülbelül 20 ezer forintba került.

Katalin hercegné és Vilmos herceg, az esküvőjüket követő napon (Fotó: Getty Images)

2. Pöttyös kismamaruha

2013 májusában, mikor György herceggel volt várandós, William Van Cutsem esküvőjére viselte a pöttyös Topshop ruhát, ami mindössze 15 ezer forintba került. A térd fölötti szoknyahosszal rendelkező kismamaruhát várandós asszonyok tömegei akarták azonnal megszerezni maguknak, a klasszikus fazon és mintázat pedig ma is tökéletesen megállná a helyét a leendő anyukák ruhatárában.

Katalin hercegné pöttyös Topshop ruhájában, 2013-ban (Fotó: Getty Images)

3. Fukszia ruha a családi fotón

Mikor a hercegi pár első, hivatalos családi fotóját készítették az akkor alig egy hónapos György herceggel, az újdonsült anyuka ismét úgy döntött, a vidéki hangulatú, kültéri fotóhoz inkább passzol egy átlagos márka öltözéke, mint valamilyen puccos designer holmi. Így hát egy fukszia Seraphine kismamaruhát választott, amely szabását tekintve is tökéletesnek bizonyult. Mondani sem kell, a ruha, miután eredete kiderült, alig két óra alatt elfogyott a webshopokból.

Az első családi fotó: György herceg, Katalin hercegné és Vilmos herceg (Fotó: Getty Images)

4. Pöttyös kismamaruha 2.0

Amikor Sarolta hercegnővel volt várandós, ismét tanúbizonyságot tett arról, hogy kismamaként is igazán stílusosan tud öltözködni és még a királyi kincstár aranya sem kell hozzá. A fast fashion márkáktól is remek darabokat tudott levadászni, mint például az a fekete alapon pöttyös ASOS ruha, aminek ára valahol 15 ezer forint környékén mozgott.

Katalin hercegné 2015-ben a Brookhill Children’s Centre látogatásán (Fotó: Getty Images)

5. Maxiruha Indiában

2016-os hivatalos indiai látogatásuk során viselte Katalin hercegné az angol Glamorous márka téglavörös, apró mintás maxi ruháját. A kék szegélyű, lenge ruha ára 20 ezer forint környékén volt, kiválasztása pedig igazán figyelmes gesztus volt, tekintve, hogy a ruhában hajléktalan gyerekeket és egy őket segítő szervezetet látogatott meg. Szívtelenség lett volna egy ilyen eseményre olyan öltözékben menni, aminek árából tucatnyi gyerek ellátása is megoldható lenne, hónapokon át.

Katalin hercegné 2016-ban, hivatalos indiai látogatásuk alkalmával (Fotó: Getty Images)

6. Négyéves madarak

Arra, hogy Katalin hercegné nem dobja ki ruháit az ablakon egyetlen felvétel után, remek példa a 2016-os eset, amikor azon zsizsegett pár napig a net, hogy egy négy évvel azelőtti kollekcióból származó ruhát vett fel a Kensington-palotában tartott egyik eseményre. Jonathan Saunders divattervező még 2012-ben tervezett a Debenhams számára kapszulakollekciót, amelyben a Katalin hercegnő által is megvásárolt, fekete alapon madármintás ruha is szerepelt. Ára valamivel több volt, mint az előző ruháké, nagyjából 25 ezer forintot kellett érte fizetnie.

Katalin hercegné madaras Debenhams ruhájában 2016-ban, egy Kensignton Palotában tartott eseményen (Fotó: Getty Images)

7. High-end low-end

A designer és jó áras darabokat is ügyesen vegyíti egy szetten belül a hercegné, ezt tette akkor is, mikor II. Erzsébet királynő 90. születésnapja alkalmából rendezett lovasbemutatóra Dolce & Gabbana csipkeruhájához egy 20 ezer forintos, piros Zara kabátkát választott.

Katalin hercegné piros Zara kabátkában, 2016-ban (Fotó: Getty Images)

8. Kockás ing

Egy egyszerű, kockás ingre sem költ vagyonokat a hercegné, inkább vesz jó minőségűt, megfizethető áron. Például a GAP-től, ahogyan 2014-ben is, mikor Új-Zélandi útjukon egy borászatot látogattak meg. Gingham kockás fitted boyfriend fazonú felsője nem került többe 14 ezer forintnál.

Katalin hercegné kockás GAP ingben (Fotó: Getty Images)

9. Krémszínnel a nemek ellen

2015-ben a Downton Abbey sorozat forgatásán viselt egy csodaszép, hercegnő fazonú kabátot, amiről gyorsan kiderült, hogy egy fast fashion márkától származik. Katalin hercegné akkoriban volt várandós második gyermekével, így természetesen mentek a találgatások, vajon György herceg öcsikét vagy hugicát fog kapni. Pár nappal az esemény előtt a hercegné egy pink kabátban jelent meg, ami miatt egyből rákattantak a témára, hogy biztosan így üzente meg a születendő gyermek nemét (és így utólag lehet, hogy igaza is volt a sajtónak), ezért a következő alkalommal gyorsan semleges vizekre terelte a témát, és egy krémszínű kismamakabátot választott. Az angol JoJo Maman Bébé kreációja ismét egy baráti áras darab volt, abban a pár órában, amíg még kapható volt a fotók leközlését követően, 25 ezer forintot kértek érte.

Katalin hercegné fehér fast fashion kabátban a Downton Abbey forgatásán (Fotó: Getty Images)

10. Kékben, várandósan

Idén februárban, immár harmadik gyermekével, Lajos herceggel volt várandós, mikor ismét a Seraphine márkától választott egy kék, elegáns kismamaruhát a Royal Foundation Forum eseményén. A rendezvény amiatt is érdekes volt, mert ez volt az első hivatalos alkalom, hogy Katalin hercegné, Vilmos herceg és az azóta összeházasodott Harry Herceg és Meghan hercegné együtt jelentek meg.

Katalin hercegné kék, fast fashion kismamaruhában, 2018. februárjában (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top