Shine

Majdnem elmentünk mellette: divat lett a tangapapucs?

Strandolós alapkellékünk, a flip-flop jó ideje határozottan ciki lábbelinek minősült, ha utcai viseletről volt szó, most azonban úgy tűnik, megváltozott a trendszetterek véleménye.

A most zajló, férfiruha-kollekciókat felvonultató Milánói Divathéten kapták lencsevégre az egyik legnagyobb francia trendszettert, Sophie Fontanelt, amint tangapapucsában grasszált a betonon. A Fendi bemutatóra igyekvő hölgy ráadásul nem akármilyen szereléshez választott egy mezei Havaianas flip-flopot, szettjében csak úgy nyüzsögtek a designer márkák, amik mellé egy rendes cipő is elférhetett volna: Yves Saint Laurent felsőnél, Céline szoknyánál, Louis Vuitton napszemüvegnél és Dior táskánál lejjebb nem adta.

SophieFontanel (@sophiefontanel) által megosztott bejegyzés,

„Ez a létező legegyszerűbb lábbeli, ami egy kategóriába esik a fehér pólóval és a farmerrel” – mondta el a fashionista a Vogue-nak. A pacsker pedig olyannyira alapdarabnak számít nála, hogy több színben is beszerezte:

SophieFontanel (@sophiefontanel) által megosztott bejegyzés,

De miért fontos, hogy egy divatőrült francia milyen papucsot hord?

Hát azért, mert amit az utca divatdiktátorai viselnek, az fog szép lassan begyűrűzni a plázák üzleteibe is, kis időeltolódással pedig a divatkövető réteg gardróbjába. Így volt ez a kétes értelmű szőrös gumipapucsokkal is, amiket Rihanna dobott be a köztudatba, idén pedig már a kínai butikoktól a fast fashion márkákig mindenhol ott vannak. A flip-flopoknak ráadásul ennyi időre sem lesz szükségük, hiszen nézzünk csak körül, mennyien hordják őket most is.

Kallirroi Simitzidou⭐️ (@ka.lli.rroi) által megosztott bejegyzés,

A divattervezők pedig, akik mostanság amúgy is lábujjfétisben szenvednek, beletették kollekcióikba is a lábbelit, afféle nyári basicnek szánva őket. Láthattuk Michael Kors és Isabel Marant kifutóján:

Megnézem
Összes kép (4)

Ha mindezek után olthatatlan vágyat érez rá valaki, hogy belvárosi kedvenccé léptesse elő strandpapucsát, íme pár ötlet, hol tud csini darabokat beszerezni:

Megnézem
Összes kép (9)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top