Shine

Oscar-gála: így öltöztetnénk a jelölt színésznőket

Eljátszottunk gondolattal, hogy a stylistok helyében milyen ruhákat adnánk idén a legjobb színésznő és a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölt színésznőkre.

Néhány óra múlva kezdődik Los Angelesben a 90. Oscar-gála és ezzel együtt az év egyik legjelentősebb vörös szőnyeges “ruhaversenye”. Eljátszottunk a gondolattal, hogy a stylistok helyében milyen ruhákat adnánk idén a legjobb színésznő és a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölt színésznőkre. Íme!

A legjobb színésznő kategória jelöltjei

Sally Hawkins (A víz érintése)

Sally Hawkins – Valentino Couture (Getty Images)

Sally Hawkins előszeretettel visel furcsa ruhákat a vörös szőnyegen, sajnos gyakran annyira furcsákat, amelyek már kimerítik az előnytelen kategóriát. Ebben, a Valentino divatház 2018-as couture kollekciójából való estélyiben viszont a  színésznő egyszerre lehetne mesefigura-szerű és makulátlanul elegáns.

Margot Robbie (Én, Tonya)

Margot Robbie – Dior Couture (Getty Images)

Margot Robbie az utóbbi hónapokban a legtöbbször fekete, fehér vagy fekete-fehér ruhákban jelent meg a vörös szőnyegen és ez a stílus bizony nagyon jól is áll neki.  Amikor képzeletban Oscar-ruhát választottunk neki, azonnal a Dior haute couture kollekciója ugrott be, melyből ezt a dominópöttyös estélyit tudnánk rajta leginkább elképzelni a gálán.

Saoirse Ronan (Lady Bird)

Saoirse Ronan – Marchesa (Getty Images)

A mindössze 23 éves Saoirse Ronan szereti és tudja is viselni a különleges szabású darabokat, emellett szívesen mutatja meg a lábait is a vörös szőnyegen. Ez a szinte látomásszerű, fáradt rózsaszín Marchesa ruha csodásan mutatna rajta.

Frances McDormand (Három óriásplakát Ebbing határában)

Frances McDormand – Maison Margiela (Getty Images)

Frances McDormand a vörös szőnyeges eseményeken is a kényelmes darabokat részesíti előnyben, kedveli a bő szabást, a köpenyeket, a rétegeket. Ez a Maison Margiela kreáció pedig mindezeknek a feltételeknek megfelel.

Meryl Streep (A Pentagon titkai)

Meryl Streep – Badgley Mischka (Getty Images)

Ha valakihez, akkor a háromszoros Oscar-díjas, idén huszonegyedik (!) alkalommal jelölt Meryl Streephez tűpontosan illik az arany szín. A maszkulin és a feminin elemek vegyítése, a látványos szoknyák és a fényes anyagok mind visszatérő jegyei a színésznő vörös szőnyeges stílusának, így szerintünk ez a Badgley Mischka ruha hibátlanul passzolna hozzá.

A legjobb női mellékszereplő kategória jelöltjei

Octavia Spencer (A víz érintése)

Octavia Spencer – Tadashi Shoji (Getty Images)

Octavia Spencer rendszeresen viseli Tadashi Shoji kreációit a vörös szőnyeges eseményeken, így a legkevésbé sem lenne meglepő, ha az Oscar-gálára is tőle választana ruhát. A japán divattervező aktuális kollekciójából ezt sötétkék alapú, mintás modellt tudnánk rajta leginkább elképzelni.

Mary J. Blidge (Mudbound)

Mary J. Blige – Ralph & Russo (Getty Images)

Mary J. Blige a legszívesebben testre simuló darabokat visel, melyek kiemelik homokóra alakját, emellett nagy kedvencei az asszimmetrikus darabok. A Ralph & Russo idei couture kollekciójában több ruha is megfelel ezeknek a kritériumoknak. Stylistja helyében ezt a finoman rózsaarany kreációt ajánlanánk a színész-énekesnőnek.

Laurie Metcalf (Lady Bird)

Laurie Metcalf – Givenchy Couture (Getty Images)

Laurie Metcalf kedveli a letisztult szabásvonalakat, de a fényes, csillogó darabokat is, ezen felül valószínűleg a világoskék lehet a kedvenc színe, ugyanis kimondottan gyakran viseli. Ezt a Givenchy Couture ruhát pedig mintha személyesen neki tervezték volna!

Lesley Manville (Fantomszál)

Lesley Manville – Chanel (Getty Images)

Lesley Manville általában fekete ruhákban jelenik meg a vörös szőnyegen és szereti a itt-ott diszkréten áttetsző holmikat. Ebben a sötétkék, majdnem fekete Chanel couture ruhában lenyűgözően nézne ki.

Allison Janney (Én, Tonya)

Allison Janney – Giambattista Valli (Getty Images)

Allison Janney a BAFTA-gálán már megpróbálkozott egy látványos ujjmegoldással díszített ruhával, ami azonban kevéssé szerencsés választás volt. Ez az aszimmetrikus, csokibarna Giambattista Valli modell viszont annál inkább az lenne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top