Shine

Frappáns módot talált rá a divatház, hogy kiálljon a melegek jogaiért

A Burberry legújabb, LMBT+ kollekciója több szempontból is rendhagyóra sikerült.

A Burberry legújabb kollekciója több szempontból is rendhagyóra sikerült. Kiemelt érdeklődésre már annak okán is számot tarthatott, hogy vezető kreatív tervezőjük, Christopher Bailey 17 év után elköszönt a divatháztól, hatalmas kérdőjeleket hagyva maga után.

Bailey azonban búcsúkollekcióját arra is felhasználta, hogy ráirányítsa a figyelmet, mekkora szükség is van az elfogadásra, a megértő és nem kirekesztő viselkedésre az LMBT+ közösség tagjaival szemben.

Ehhez pedig a teljes kollekció designját átszőtték a szivárványzászló színei, annak bevételét pedig a divatház három, nemzetközi szinten is elismert, az LMBT+ közösség tagjait segítő szervezetnek ajánlotta fel.

Nincs a Földön ember, aki ne ismerné a jellegzetes Burberry mintát – ha máshonnan nem, hát a kínai piacos gagyi másolatokról -, a kockákat alkotó csíkok szivárványosítása pedig épp egyszerűsége miatt oly frappáns ötlet az üzenet átadására.

Baseball sapkák, kabátok és persze táskák is megkapták a csíkozást, sőt, ennél jóval látványosabb öltözékeket is tartalmaz a kollekció, mint a szivárványos pufi mellény és edzőcipő vagy a batikhatású kabátok. Személyes kedvencünk mégis a poncsó, ami Paris Jackson vállát fedte.

Burberry (@burberry) által megosztott bejegyzés, Febr 18., 2018, időpont: 8:38 (PST időzóna szerint)

Persze nem csak a kollekció, maga a bemutató is látványosra sikerült, amit még annak is érdemes megnéznie, aki alapvetően fenntartásokkal kezeli a divathetek forgatagát. Cara Delevingne a #TheRainbowcheck nem hivatalos nagyköveteként (amúgy pedig a show záró modelljeként) tökéletes választás volt, hiszen queerként ő is mélyen érintett a kérdésben. Ha a húsz perces műsor mégis sok(k) lenne, a látványos fénysátras felvonulás 16:50-nél veszi kezdetét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top