Shine

Bőrmegújítással kezelhető a problémás arcbőr

Mikor van szükség bőrmegújításra? Ha sérült az arcbőr.

Mikor van szükség bőrmegújításra? Ha sérült az arcbőr. Ez nem minden esetben látható szabad szemmel, mivel a bőrkárosodás lehet mikroszkopikus méretű. Ilyenkor a tüneti jelek, a bőrérzékenység, az irritációra való hajlam és a bőrproblémák következtetnek a bőregyensúlyi zavarra.

A legtöbben bőrérzékenységgel vagy rosacea-val, mások T-zóna problémával vagy aknéval “küzdenek”.

A megbomlott egyensúlyú bőr ápolása fokozott figyelmet kíván, mert a sérült bőrfelületen még az intenzív növényi anyagok is árthatnak, ugyanis a mikrosérüléseken olyan helyekre is képesek felszívódni, ahova nem valóak és ott irritációt okozhatnak. Ezt gyakran keverik a bőrallergiával.

Kutatásaink szerint ezen problémák hátterében egyértelműen a bőregyensúly eltolódása áll, aminek oka a bőr szerkezeti károsodása és a bőrfertőzés. Éppen ilyenkor van szükség bőrmegújításra, mely visszaállítja az arcbőr harmóniáját.

A bőrproblémák hátterében egyértelműen a bőregyensúly eltolódása áll – Dr. Hazi

A bőrmegújítás újra kialakítja a bőregyensúlyt

Ideális, ha a bőrszerkezetet és a mikrobiológiai egyensúlyt együtt, párhuzamosan alakítjuk ki, óvatosan balanszírozva. Ez a két tulajdonság összefügg, egyik nélkül a másik nem állítható helyre, mert a sérült bőrszerkezet felbontja a mikrobiológiai egyensúlyt , és a mikrobiológiai egyensúly felbomlása is károsítja a bőrszerkezetet. Emellett a bőrmegújítás minden esetben egyéni, az adott bőrtünetekre és az egyéni bőrreakciókra is figyelmet fordít, és csupán a tendenciák azok, amelyeket figyelembe véve normalizálhatjuk az eltolódott egyensúlyú bőrképeket.

A bőrmegújítás minden esetben egyéni, az adott bőrtünetekre és az egyéni bőrreakciókra is figyelmet fordít – Dr. Hazi

Melyek ennek a folyamatnak a gyakorlati lépései?

1. A Demodex atka populáció normalizálása – a bőrszerkezet károsításában és a bőrproblémák kialakításában legjelentősebb szerepe van. Nem csupán a mennyiségére, hanem az agresszivitására is érdemes figyelemmel lenni. Vannak esetek, melyeknél kevesebb atka is komolyabb gyulladást okoz, az atkákban lévő baktériumok erősebb agresszivitása miatt.

2. A gyulladás csökkentése és a bakteriális fertőzés ápolása, természetes és modern hatóanyagokkal.

3. A gyulladást keltő gócok eltávolítása – a szakszerű manuális mélytisztítás segíti az egészséges bőrszerkezet kialakítását.

4. A bőrszerkezet sejtszintű megújítása modern bőrazonos hatóanyagokkal és a biotechnológia által fejlesztett nanopeptidekkel, melyek a sejtek DNS-ét kódolják át a helyes működésre.

5. A rendellenesen megvastagodott szaruréteg, illetve rendellenesen megvastagodott kötőszöveti réteg eltávolítása steril kristályokkal történő vákuumos csiszolás által.

6. Faggyúszabályozás, mely leggyakrabban a T-zóna területen szükséges.

7. Belső okok kiszűrése és megszüntetése – melyek leggyakrabban a belső gyulladásos gócok, az allergia, a táplálékintolerancia, a gluténterheltség és a gluténmérgezés lehetnek.

A bőr normalizálását követően helyes ápolással könnyen megőrizhető a szép, egészséges arcbőr.

Jelentkezz ingyenes bőrdiagnózisra: +36 30 871 46 68 – dr. Házi Edina

www.drhazi.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top