Shine

Karl Lagerfeld felhagyott a borotválkozással

Harminc év kemény munkáját dobta sutba Karl Lagerfeld, mikor úgy döntött, szakít védjegyévé vált megjelenésével és szakállt növeszt.

Negyven év kemény munkáját dobta sutba Karl Lagerfeld, mikor úgy döntött, szakít védjegyévé vált megjelenésével és szakállt növeszt. Hogy mi késztette a 84 éves divatcézárt arra, hogy ő legyen a legtrendibb Mikulás, nem tudni, a változás mindenesetre jelzésértékű.

Hátrafésült, copfba kötött hajáról, sötét öltönyös, motoros kesztyűs megjelenéséről bárki, bármikor felismerte, megjelenése stabil volt és állandó, imázsának alapja. Még márkájának logója is tartalmazza jellegzetes profilfotóját, ami lehet, hogy nemsokára szintén megkapja a hipszteres szakállkát.

 

Pár napja, a Dior Homme divatbemutatóján lépett először a nyilvánosság elé új külsejével, ami felér akkora változással, mintha Anna Wintour ugrana be egy nap copfos hajjal a Vouge-hoz. Utoljára a ’70-es években láthattuk Lagerfeldet szakállasan: a megszokott, copfos imázs előtti időkben amolyan olaszos, enyhén Andrea Bocellis stílus volt jellemző rá.

Megnézem
Összes kép (3)

Hogy frissen növesztett hipszter szakálla ezentúl állandó kísérője marad, vagy csak egy múló szeszély látványos megnyilvánulásáról van szó, egyenlőre nem tudni. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk a folytatást: vajon copfjától is megválik a következő hetekben? Esetleg más változásokat is hoz magával az új külső? Végtére is bőven a nyugdíjkorhatár felett van, akár a visszavonulás mellett is dönthetne.

Karl Lagerfeld a Dior Homme divatbemutatóján, Párizsban (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top