Shine

Az év legjobb street style szettjei az Instagramról

Az utca divatját manapság legalább akkora érdeklődés övezi, mint a divatbemutatók kollekcióit. Nem véletlenül: a precíz véletlenséggel befotózott szerelések képei villámgyorsan terjednek a közösségi médiában, amelynek tagjaira természetes, hogy hatással vannak a látottak.

 

No, nem kell naivnak lenni, van ezek mögött az épp arra jártam fotók mögött jó adag, szervezett marketingmunka is, mint ahogyan arról a lenti “természetfilm” is tanúskodik.

De bárhogyan is készüljenek ezek a fotók, hatásuk nem elhanyagolható – épp ezért gondolta úgy az amerikai Vogue, hogy megkérdezi Instás követőit az elmúlt év street style trendjeiről.

Pufi vs. szőrös

 

Fotó: vogue.com

Igencsak aktuális témaként szavazást indítottak arról, vajon melyik télikabát a menőbb: egy extravagáns pufidzseki, vagy egy műszőrmés puhaság?

Az eredmény döntetlen lett, az instás követők egyformán imádják mindkét verziót, ez alapján pedig nincs más választás, irány beszerezni a hiányzó példányt!


Rikkancs vs. barett

 

Fotó: vogue.com

Sapkafronton is döntés kellett, az idei év slágere, a barett sapka mellett ugyanis a rikkancsoktól örökölt simléderes változat is igyekezett népszerűségre törni. Sőt, New Yorkot állítólag megszállták az utóbbi változatok, joggal merült hát fel a magazin főhadiszállásán, vajon az egész világ rikkancs sapka lázban ég?

Nos, nem. Ha nem is sokkal, de 53%-kal a barett sapkák nyerték a versenyt, így ha beszereztünk egy ilyen kiegészítőt, most örülhetünk, jó döntés volt.


Narancs vs. millennium-rózsaszín

 

Fotó: vogue.com

Már lassan a csapból is rózsaszín víz folyik, annyira menő lett minden, amit ez a csajos, pasztell árnyalat beborít. Még szerencse, hogy jó páran, amolyan vérbeli lázadóként fogták magukat és vad narancsszínt húztak magukra, mikor fotósok közé keveredtek. Azonban mindez a próbálkozás is kevésnek bizonyult, az instás tábor 60%-a továbbra is szívesebben burkolózik a lágy, macaron színbe.

Semlegesség vs. színkavalkád

 

Fotó: vogue.com

Az előbbi kérdés folytatásaként azt is szavazásra bocsátották, vajon mely outfitek jöttek be a leginkább: a talpig egyszínű, visszafogott eleganciát sugárzó, vagy valamilyen erős, elsődleges színt felvillantó outfit? Talán nem nagy meglepetés, hogy az élénk színű ruhák fotóit bár imádjuk lájkolni, azért ha vásárlásra kerül a sor, előbb veszünk magunknak valamilyen semlegesebb színű öltözéket. Legalábbis a válaszolók 55%-a így van ezzel.


Nadrággal vs. nadrág nélkül

 

Fotó: vogue.com

Az idei év a végletek éve volt, már ami a nadrágokat illeti. Ha képesek voltunk elszakadni farmerünktől, dögös, feltűnő darabok egész garmadája várta, hogy viseljük őket. A street style fotókon is láthattunk nagyon izgalmas darabokat – no, meg persze azt is, amikor egész egyszerűen lemaradt a nadrág. Az érthetetlen divattrend, hogy tunikának is csak óriási jóindulattal nevezhető felsőkhöz nem viseltek nadrágot, érthetetlen. Nem csoda, hogy a többség a feltűnő pantallók mellett állt ki, igaz az már ad némi csodálkozásra okot, hogy mindössze 58%-os többséget szurkoltak össze maguknak. A csajok csaknem fele ezek szerint bevállalna egy naci nélküli napot?!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top