Shine

Rocksztárok hordták, ma már jobb, ha csak a csajok viselik

http://www.gettyimages.com/license/115769599 http://www.gettyimages.com/license/131396684 http://www.gettyimages.com/license/143156033 http://www.

Középiskolám vérbeli szimatszatyros, ősrockerek gyűjtőhelye volt, ahol a hosszú fekete bőrkabátok és szakadt fekete pulcsik szimpla tömegcuccnak számítottak. A Black Sabbath, a Judas Priest vagy a Led Zeppelin kábé félistenek voltak, akiket a füstös kiskocsmák mélyén rongyosra hallgatott az elvont ifjúság.

E dicső múltból táplálkozva határozottan megmosolyogtató volt végignézni néhány archív fotót a rock bandák ászairól és a Martens bakancsos emlékeket összehasonlítani mondjuk Ozzy magassarkú csizmáival.

A Black Sabbath tagjai 1970-ben: Bill Ward, Tony Iommi, Ozzy Osbourne és Geezer Butler (Fotó: Getty Images)

A ’70-es években a legnagyobb rockbandák, miközben a halálról, háborúkról vagy épp drogokról énekeltek, lazán felvették a kor divathullámainak megfelelő virágmintás, hímzett cuccokat, a rojtos ujjú felsőket, szűk garbókat. Csupa olyan szerelést, amit manapság nőiesnek tartunk, az erősebbik nem tagjait pedig lazán melegnek nézzük, ha hasonlót húznak magukra.

A Bee Gees tagjai, Maurice Gibb, Robin Gibb, Barry Gibb (Fotó: Getty Images)

Így hát, ha a legközelebbi alkalommal amiatt horkanunk fel, hogy a Gucci már megint milyen ruhákat tervezett a pasiknak, gondoljunk arra, pár évtizeddel ezelőtt a legnagyobb rock istenek egészen hasonlóakat viseltek.

A Led Zeppelin 1973-ban: balról haladva, Robert Plant, Jimmy Page, John Bonham és John Paul Jones (Fotó: Getty Images)

Az angol Slade tagjainak fénylő cuccai határozottan menőnek számítanak mostanság, főleg a piros szerelés, ami az őszi/téli szezon egyik legdivatosabb árnyalata. A kockás blézerről zakóról már nem is szólva.

A Slade tagjai 1973-ban: Noddy Holder, Don Powell, Dave Hill és Jimmy Lea (Fotó: Getty Images)

A zsabós ingek romantikája mára szintén a nők kiváltsága maradt csak, pedig volt idő, amikor a pasik is alapdarabnak tartották. Neil Young farmere szintén trendvezér lehetne 2017-ben is, a patchwork mintás denimek ugyanis nagyon divatosak, sőt, még tavasszal is azok maradnak.

Neil Young 1970-ben (Fotó: Getty Images)

Ó, azok a cukker buklé felsők! Roppant csini darabok, még munkahelyi szettekhez is ideális. 🙂

A The Moody Blues angol rock banda 1970-ben (Fotó: Getty Image)

Csillámló ezüst ing, gigaflitteres felső (vagy talán egy csinos nyaklánc??) és azok a bizonyos dögös platform cipők. Menő nemde? A pávakék bársony naci ráadásul épp divatos is lenne.

A Geordie együttes 1974-ben Brian Johnsonnal, aki később az AC/DC énekese lett (Fotó: Getty Image)

Michael Bruce gitáros lehet, hogy időutazó volt? Ezüstszínű csizmája akár a Chanel kifutójáról is érkezhetett volna, Lagerfeld ugyanis ilyen lábbeliket javasolt a téli szezonra – nekünk, nőknek.

Michael Bruce gitáros, az Alice Cooper hard rock bandából (Fotó: Getty Images)

Freddie Mercury énekesi tehetsége elvitathatatlan, amit a Queen alkotott a zenekedvelők számára örök kincs a füleknek. De a szemeink?? Most csak két fotót emeltünk ki a sokból, ami a bandáról készült és amik csak úgy tobzódnak a csajos ruhákban: átlapolós felső, virágos kabátka, horgolt póló, statement nyaklánc. A cipők pedig nem is látszódnak a fotókon.

A Queen tagjai, Brian May, Freddie Mercury, John Deacon és Roger Taylor 1973-ban (Fotó: Getty Images)

Roger Taylor, a Queen tagja egy rajongóval (Fotó: Getty Images)

 

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top