Shine

A legjobb ruhák a budapesti Mercedes Benz Fashion Weekről

Lezajlott nálunk is a jövő év tavaszi trendeket felsorakoztató divathét, amelynek Société Accelerator blokkjában három hazai divattervező mellett egy

Lezajlott nálunk is a jövő évi tavaszi trendeket felsorakoztató divathét, amelynek Société Accelerator blokkjában három hazai divattervező mellett egy lengyel és egy cseh márka tervezői kaptak lehetőséget, hogy bemutassák, milyen szettekkel készülnek 2018-ra.

A Société Fashion Accelerator Program célja, hogy a kiválasztott designereknek hathatós segítséget nyújtsanak a nemzetközi piacokon való érvényesüléshez, így médiamegjelenési lehetőségeket kínálnak, üzleti tanácsadást, networkinget tartanak a résztvevőknek.

Mutatjuk, kik azok, akiket reményeink szerint jövőre már New Yorkban és Párizsban is a felkapott divatmárkák között fognak emlegetni.

Laformela

A 2010-ben alakult márka tavaszi kollekciója tobzódott a kényelmes, nagyvárosi öltözékekben. A lendületes, sportos stílus és a minőségi anyagválasztás eredményeként született nőies szetteken cseppnyi retro ’80-as évek fíling is érződött, ami különös elegyet alkotott a túraruháktól örökölt, maszkulin oldalzsebek látványával.

Megnézem
Összes kép (7)

Bodymaps

Egy fiatal, lengyel márkával is megismerkedhettek a résztvevők, a két éve alakult Bodymaps jövő évi fürdőruha kollekcióját mutatta be. Elsősorban egyrészes fürdőruhákat és hozzájuk illő kiegészítőket láthattunk visszafogott föld színekben, amelyekhez remekül illettek a fáradt rózsaszín és okker sárgás árnyalatok. Visszafogott, klasszikus fazonok és trükkös, hátul keresztezett pántos strandöltözékek váltogatták egymást, amelyek a szükségtelen magamutogatás helyett a finom nőiességet hangsúlyozták.

Megnézem
Összes kép (6)

Kata Szegedi

Szegedi Kata jövő évi kollekciója játékos és kifinomult egyszerre. A trükkös szabásvonalak, a fodrok és az aszimmetrikus fazonok mind-mind arra hivatottak, hogy kihangsúlyozzák viselőjük nőiességét, miközben a szabad, nagyvárosi életérzés csak úgy árad az öltözékekből. A geometrikus formák, a pöttyök és csíkok, valamint a stólaszerű pántok együttese pedig némi futurisztikus hatást is kölcsönöz, ami az ezüstszínű, csillogó szetteknél ér a tetőpontjára.

Megnézem
Összes kép (14)

Grandpa

A férfi szekciót a szintén magyar márka, a Grandpa képviselte. Tervezője, Nagy Annamária a múlt évben alapította a brandet, mint elmondta, a családi hagyományokból, a közeli ismerősök közösségéből és a múlt időtálló és tartós kollekcióinak örökségéből inspirálódik. Kényelmes és praktikus fazonokat, igazi férfias darabokat láthattunk, amiket fiatalabb és idősebb korosztály egyaránt viselhet.

Megnézem
Összes kép (7)

Tomcsanyi

Tomcsányi Dóri márkájának 2018 tavaszi/nyári kollekcióját a ’70-es és ’80-as évek teniszcsillagai, a tenisz világa ihlették, nem véletlen, hogy vezérmintaként is feltűntek több darabon a teniszütők. A vékony csíkozású ruhákról visszaköszönnek a salakos pályákra felfestett vonalak, sőt, még a fehér kerti székek is meglepő mintázatként néznek ránk vissza. Nagyvárosi, vagány és egyedi a kollekció a legapróbb részletekig, amely első osztályú anyagválasztással párosult.

Megnézem
Összes kép (15)

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top