Shine

7 híresség, akikről táskákat neveztek el

Jane Birkin nevét már kívülről fújjuk, ha azokról a hírességekről esik szó, akiknek nevét valamely divatház táskája viseli. Az azonban már kevésbé köztudott, hogy Sofia Coppola és Cara Delevingne is névadója lett már egy-egy csinos darabnak.

Jackie Kennedy Onassis

A Gucci hobo táskáját az ’50-es években mutatta be, ahhoz azonban, hogy megkapja az “ikonikus” jelzőt, kellett az is, hogy a néhai First Lady is tegyen vele néhány sétát. Ez egyből megdobta az érdeklődést a kézitáska iránt, a divatház pedig nem volt rest és a ’60-as évek elején átkeresztelte Jackie-re a csinos és roppant praktikus darabot. Az eredetileg unisex táskát 1999-ben Tom Ford idején dobták újra piacra, majd 2009-ben New Jackie néven ismét kapott egy kis ráncfelvarrást.

Grace Kelly

Az Hermés háznál nem csak a Birkin táska viseli egy híresség nevét, de a monacói hercegnévé vált színésznőről, Grace Kelly-ről is elneveztek egyet. A Kelly táska már jóval azelőtt létezett, hogy a hercegné beválogatta volna kedvencei közé, a modellt az 1930-as években tervezte meg a divatház, azonban igazán csak az 1950-es évektől kezdett népszerűvé válni. Grace Kelly a Fogjunk tolvajt filmjében is megkapta kiegészítőül a táskát, de ennél is emlékezetesebb, hogy ez volt az a kiegészítő, amivel 1956-ban el akarta takarni a nyilvánosság elől gömbölyödő pocakját. Az Hermés ház 1977-ben nevezte el róla a kézitáskát.

Pinterest

undefined

Sofia Coppola

Francis Ford Coppola lánya már rég bebizonyította, hogy saját tehetségének köszönhetően zsebelheti be a filmes elismeréseket, személyét pedig a divat világában is igencsak kedvelik. A Louis Vuitton márka még 2010-ben nevezett el róla egy kézitáskát, az SC Bag nevű bőr bowling táskát, ami két méretben is választható és igazi városi, rohangálós luxusdarab.

Fotó: Getty Images

Alexa Chung

Első rangú húzás egy divatháztól, ha egy aktuális IT-lányról nevezi el valamelyik kiegészítőjét, ugyanis sanszos, hogy hamar kiemelkedő keresletet generálhat. Ez volt a helyzet a Mulberry és Alexa Chung esetén is. Alexa ráadásul igazi állócsillag, akinek stílusát évek óta imádják és követik, így határozottan jó választás volt, ő róla elnevezni a mutatós darabot.

Fotó: Getty Images

Diane Kruger

Kész csoda, hogy Jason Wu nem keresztelte el még valamelyik kiegészítőjét Michelle Obama után, olyan sokat köszönhet a First Lady-nek az ifjú divattervező. Obama asszony ha nem is, Diane Kruger elmondhatja magáról, hogy egy designer táska viseli a nevét, ráadásul az, amelyik a Jason Wu márka legkeresettebb modellje, amit 2015-ben mutattak be.

Fotó: Getty Images

Cara Delevingne

Nem Alexa Chung az egyetlen aktuálhíresség a divat világában, akiről a Mulberry háznál táskát neveztek el. Az épp majdnem kopasz Cara Delevingne nevét is viseli egy kiegészítőjük, jelesül egy hátitáska, amit ráadásul a topmodellel közösen tervezett a divatház, még mikor ő volt a vezető reklámarc.

Fotó: Getty Images

Carine Roitfeld

A francia Vogue korábbi főszerkesztője, az ex-modell Carine Roitfeld régi barátjának köszönhetően vált táskanévvé. Tom Ford 2011-ben adta a különc fémcsatos kézitáska megnevezésének a Carine-t, ami kialakításával igazi prémium ínyencségnek számít a táskaimádók táborában. Tom Fordnak valóságos múzsája a stylist, de nem csak vele, hanem Carine lányával, Julia Restoin Roitfelddel is szívesen dolgozik együtt. Az édesanyja szépségét öröklő modell volt például a Black Orchid parfümjének arca is.

 

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top