Shine

5 bizonyíték, hogy George Michael klipjei ihlették a 2017-es divatot

Na jó, nem minden esetben azok a szettek, amiket az énekes viselt, de a 80-as és 90-es évek legjavát magukba sűrítő klipjeiben látható csajszik szerelései az idei trendajánlókban is megállhatták volna a helyüket.

Na jó, nem minden esetben azok a szettek, amiket az énekes viselt, de a ’80-as és ’90-es évek legjavát magukba sűrítő klipjeiben látható csajszik szerelései sokszor az idei trendajánlókban is megállnák a helyüket.

Mindez nem véletlen, hiszen sorra jönnek vissza a korábbi évtizedek trendjei, a divattervezők pedig már egy ideje gyerekkorunk éveinél tartanak a felemlegetésben. Így rég elfeledett ismerősként köszönthetjük a mom jeanst, a széles vállú blézereket vagy az ejtett vállú felsőket és a crop topokat.

Feliratos pólók – Wake me up before you go-go

 

A feliratos pólók nagyon futottak idén tavasszal és nyáron, számos divatház felkarolt valamilyen hangzatos, jó ügyet néhány karakter erejéig, nekünk pedig nagy mázlink volt, hogy ezt a trendet párszázasért mi is le tudtuk gyártatni a helyi pólónyomat készítőnél.

George Michael már 1984-ben beválogatta őket a Wham! örökzöld számának klipjébe, amiben a vokálosok is igazi “go-go csajoknak” öltöztek.

Megnézem
Összes kép (3)

 

Műszőrme kabát – Too Funky

 

Az idei télen alapdarabnak fog számítani a méretes műszőrme kabát, ami az sem baj, ha valamilyen élénk színben pompázik. Linda Evangelista 1992-ben egy hófehér változatban vonult a Too Funky kifutóján, de akár idén is megtehette volna – bár van rá esély, hogy a szőrme akkoriban még valódi volt, így ez von le egy keveset az élvezeti értékéből.

Megnézem
Összes kép (3)

 

Egyrészes fürdőruha – Careless Whisper

 

A ’80-as években a csípőig letolt fazonok helyett a magasan vágott bikinibugyik és egyrészes fürdőruhák taroltak – épp úgy, mint idén nyáron. Naná, hogy a Careless Whisper gondtalanul hajókázó szépsége is egy ilyen hófehér csodában illegett, ami nagy valószínűséggel 1984 nyarának fürdőruha trendjére is hatással volt, amikor a szám először hallható (és látható) volt. Idén pedig láss csodát, újra felvehettük volna a bő harminc éves sikerdarabot.

Megnézem
Összes kép (3)

 

Ejtett vállú felsők – Club Tropicana

 

Még Wham! korszakában megénekelte a vállakat szabadon hagyó fazonok népszerűségét, olyannyira, hogy hiába telt el a klip forgatása óta 34 év, valljuk be, a narancs-fehér csíkos pólókat simán felvettük volna az idei kánikulában is.

Megnézem
Összes kép (3)

 

Fénylő anyagok – Father figure

 

Nem csak az őszi/téli kollekciókban láthattuk, de a jövő évre szóló ajánlásokban is központi helyen szerepelnek a fénylő anyagok – még jó, George Michael 1987-es klipjében is feltűnnek. Az énekes előszeretettel választotta a divat világát számainak képi megjelenéséhez, így volt ez a Father figure esetén is, amit ha újra akarnának forgatni, Bella Hadid simán játszhatná a modellt, akkora a hasonlóság.

A klipbéli kifutón csupa csillogó rucikban vonulnak a modellek, mint ahogyan a mostani szezonra vonatkozó ajánlásoknál is vezető helyen állnak a metálosan ragyogó szettek.

Megnézem
Összes kép (3)

 

Oversize kabátok – Last Christmas

 

Az oversize kabátok ugyan a múlt télen voltak a csúcson, az idei kollekciókban is még szép számmal találkozhatunk velük. Némelyiket látva szinte felcsendül a dallam, amit idén is majd rongyosra hallgathatunk karácsony felé közeledve. A Last Christmas 1984 óta életünk része, a síelő kis csapat szettjei pedig úgy tűnik, megfelelő ihletforrásként is hasznunkra lehetnek.

Megnézem
Összes kép (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top