Shine

10+1 őrült táska, amiket csak divatbemutatón láthatunk

A divathetek perverz szépsége, hogy a csodásan látványos öltözékek mellett mindig adódik néhány olyan szett vagy kiegészítő, amelyeket látva csak úgy

A divathetek perverz szépsége, hogy a csodásan látványos öltözékek mellett mindig adódik néhány olyan szett vagy kiegészítő, amelyekre ránézve csak úgy villognak a kérdőjelek a fejünk felett: EZT MÉGIS MIÉRT?!

Egyrészt roppant kreatívak, látványosak, néhány divatháztól pedig már-már elvárható, hogy ne csak szalonképes táskákat tervezzenek, hiszen mi is lenne akkor a renoméjukkal? Másrészt azonban nehéz elképzelni, hogy valaki mondjuk egy wc illatosító flakonját formázó szütyővel rohangáljon, sőt, még pénzt is adjon ki érte, hogy azt megtehesse.

Íme 10+1 ragyogó példa a kreatív elmék túlkapásaira a 2018-as tavaszi táskadivatból:

Mary Katrantzou

Mintha csak egy gyerek műanyag fürdős könyvecskéjét akasztották volna a modell nyakába, de az is lehet, hogy a karúszók bája ihlette meg az átvethető minitáskák tervezőjét, ami a kép alapján valóban felfújható is.

Fotó: Getty Images

Anya Hindmarch

A kollekció ékkövei a kerti párnákra hajazó táskák, amikből kerek és szögletes is készült – ez utóbbi mondjuk a kekszek karakán formáját is örökölhette. Ha a leendő tulajdonosuknak szerencséje van, kellőképp puha a kivitelezés, így valóban betölthetik látszati funkciójukat is.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Fendi

Meg kell hagyni, kimaxolnák a minitáska mániát, ennél kisebb szütyőket nem igazán lehetett látni a kifutókon. Hogy a méretes táskafülre aggatott pirinyó  bukszák mire is jók, rejtély. De feltűnő darab, annyi szent.

Fotó: Getty Images

Dolce & Gabbana

Nem ez volt az egyetlen látványos darabja a kollekciónak, a kolumbiai autóbuszokra hajazó harsány táskaremek azonban mindenképp kiemelkedik még a D&G divatbemutató forgatagából is. Tipikusan az a darab, amelyért copfos kislányok esnének egymásnak, miközben a tervezőpáros határozott szándékkal az anyukájuknak szánta őket.

Fotó: Getty Images

Maison Margiela

John Galliano igazi tervezőegyéniség, akit páratlan kreativitással áldott meg az ég. A legújabb MM kollekció tervezésekor úgy tűnik még a kispárnája is hatással volt rá, ez a táska ugyanis egyértelműen egy pihe-puha fejalávalót formáz. Hosszabb utazásokra például remek lehet, ha pihenni szeretnénk egy kicsit.

Fotó: Getty Images

Balenciaga

Naná, hogy Demna Gvasalia most is készült néhány extrém darabbal! Az ikeás táska után most esőkabátokat kaptak a tatyók, amik szégyenlősen bújtak meg a nejlon alatt, így sajnos valódi formájukról ennél többet nem tudunk. Ellenben esős időben roppant praktikus is a kis pvc táskaszoknya.

Fotó: Getty Images

Chanel

Már-már zavarba ejtően nagy a hasonlóság a fenti Balenciaga és a lenti Chanel design között, ha nem ugyanazon a divathéten mutatták volna be őket, a koppintás gyanúja is felmerülhetne. Így csupán egy trendgyanús formát érhetünk tetten, ami szerint tavasszal a táskák cuki pelerint kapnak majd.

Fotó: Getty Images

Louis Vuitton

A szerszámos táskák színvilágában készült a LV legfrisebb bowling táskája, a hatásra pedig a műanyag csatok csak még egy lapáttal rátesznek. Kifinomultnak nem mondanám, de roppant látványos az eredmény, annyi szent. Félreértés ne essék, most simán csak irigykedek ám, valójában simán sétálgatnék én is egy ilyen remek darabbal.

Fotó: Getty Images

Moschino

Hát, őt már kevésbé szívesen kapnám a hónom alá, hiába az egyedi forma, egy wc illatosító az wc illatosító. Különcöknek ettől még kötelező darab, kevés társaság van, amiben nem keltene feltűnést, sőt, ha belegondolunk beszélgetésindító témának is remek.

Fotó: Getty Images

Simone Rocha

Mintha csak a húsvéti nyulat szorongatná szegény lány a hóna alatt, pedig mindössze egy nagyra nőtt szőrös táskáról van szó, ami méretes megkötős füleket kapott. A fotó alapján isteni puha és simis lehet, de azért reméljük, igazi nyusziknak nem kellett ledobniuk a bundájukat miatta.

Fotó: Getty Images

Mentés

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top