nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Shine
Vitiligós játékbabák, amiket híres szupermodell ihletett

Vitiligós játékbabák, amiket híres szupermodell ihletett

Szegény Barbie baba kezd borzasztó snassz lenni, hiába volt már drag queen ő is, mióta sorra bukkannak fel a másság elfogadását hirdető játékbabák,
Benecz Judit
Benecz Judit
f Ajánlom

Szegény Barbie baba kezd borzasztó snassz lenni, hiába volt már drag queen ő is, mióta sorra bukkannak fel a másság elfogadását hirdető játékbabák, úgy tűnik esélye sincs felcsigázni az érdeklődést. Ez persze érthető is, hiszen annak az esélye, hogy valaki úgy nézzen ki mint Barbie, kábé nulla, ráadásul már eddig is számtalan kritika érte a játék kedvencet hol természetellenesen vékony alakja, hogy túlzott tökéletessége miatt.

A játékkészítők ezért már egy ideje igyekeznek olyan babákkal előrukkolni, amelyek jobban közelítenek a valósághoz, hogy a gyerekekbe ne valami torz, kirekesztő kép alakuljon ki a szépség fogalmáról.

A legújabbak babák épp a vitiligo, vagyis a szerzett festékhiányos rendellenességgel küzdőkre hívják fel a figyelmet, hogy kicsik és nagyok egyaránt lássák, a szépségnek mily’ sok oldala és formája is van. A művészt pedig nem más, mint Winnie Harlow szupermodell ihlette, aki évek óta küzd azért, hogy az emberek ne viselkedjenek kirekesztő módon a vitiligóval rendelkezőkkel szemben.

Néz meg a babákat a Krémmánia Magazinon »

Mentés

Megosztás Facebookon