Shine

Meghalt Liliane Bettencourt, a leggazdagabb asszony, aki anno a francia elnök tisztségét is megingatta

Bettencourt 94 éves korában, békés körülmények között hunyt el otthonában – tudatta lánya a sajtóval. Élete hosszú és kivételes volt, az apjától 1957-

Bettencourt 94 éves korában, békés körülmények között hunyt el otthonában – tudatta lánya a sajtóval. Élete hosszú és kivételes volt, az apjától 1957-ben örökölt családi szépségbirodalmat, a L’Oreal-t, igazi világsikerre vitte, a vállalatban pedig jelenleg is családja birtokolja a legnagyobb százalékot. A Forbes idei listája szerint a világ 14. legvagyonosabb embere, illetve a leggazdagabb asszony volt, akinek vagyona megközelítette a 35 milliárd eurót.

Időskori demenciával és Alzheimer-kórral küzdött már hosszú évek óta, még 2007-ben hatalmas botrány is robbant ki amiatt, hogy többen is visszaéltek az idős asszony jóindulatával és megromlott szellemi állapotával, ami 2010-ben a francia belpolitikába is begyűrűzött.

A legnagyobb kókler egy író-fényképész volt, François-Marie Banier, aki bő húsz éves barátságuk ideje alatt 1,3 milliárd eurónyi vagyont csalt ki az asszonytól: életjáradékot, festményeket, műtárgyakat, sőt egy magánszigetet is kiédesgetett tőle a Seychelle-szigeteknél.

A cikk folytatása a Krémmánia Magazinon »

Fotó: Getty Images

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top