Shine

Bimbóparádé és puffos ruhaujjak – trendajánló Londonból

Újabb csapat divattervező mutatta be a 2018-as tavaszi szezonra vonatkozó ajánlásait – ezúttal Londonra került a sor a divathetek sorozatában.

Újabb csapat divattervező mutatta be a 2018-as tavaszi szezonra vonatkozó ajánlásait – ezúttal Londonra került a sor a divathetek sorozatában.

Fények és csillogás

Nem csak Tommy Hilfiger utazott át egy see now-buy now bemutatóra, néhány feltörekvő amerikai divattervező is Londont választotta kollekciója prezentálásához, például Michael Halpern, akinek ruháit az igazi diszkóláz határozta meg. Csillogó kreációkat persze nem csak ő ajánl a tavaszi/nyári szezonra: Molly Goddard, a Topshop Unique, a Versus Versace és az Ashish is becsempészte a glamúrt kreációiba.

Megnézem
Összes kép (8)

Virágok

A tavasz sablon mintáitól az angolosan bájos tapétamintákig terjedt a skála a virágözönnel borított ruhákat illetően. Mary Katrantzou – ahogyan azt tőle már megszokhattuk – nem csak a szabásvonalakra fordított nagy figyelmet, de a minták terén is sikerült ismét egyedit alkotnia: kifestőfüzetekre emlékeztető, számozott mezős ruhái igazán különlegesek lettek. Mellette még Peter Pilotto, Emilia Wickstead és Simone Rocha is élt a vadvirágos mezők romantikájával.

Megnézem
Összes kép (11)

Bimbóvillantás

Kevés divatház volt, ami nem használta ki a mellbimbók látványa okozta bujaságot. Áttetsző anyagú felsőkkel volt tele London: hol magas nyakú szabással, hol csillogó rátétekkel ékesítve a leheletnyi anyagot. Halpern, a Topshop Unique és a Burberry kifutóján is találkozhattunk fedetlen keblekkel.

Megnézem
Összes kép (5)

Pasztell kockák

Az őszi trendek egyik oszlopos tagja a kockás minta, amely leginkább a blézereket, kosztümöket hódították meg.  Nos, úgy tűnik tavaszra is kijut a jóból, a kockák ugyanis maradnak, igaz egy picit finomodnak. Az Erdem a klasszikus vonalat képviselte, Emporio Armani pedig lágyan fénylő, csodás esésű kreációival ejtette ámulatba a résztvevőket.

Megnézem
Összes kép (5)

Puffos ruhaujjak

A trükkös váll- és ujjmegoldások már a New York-i Divathét kollekcióinál is tetten érhetők voltak, Londonban pedig újfent tobzódhattunk a látványos anyaghalmozásban. Itt a puffos ruhaujjak váltak az első számú kedvencekké, láthattuk őket J.W. Anderson, Simone Rocha, Anya Hindmarch és a Preen by Thornton Bregazzi kollekciójában is.

Megnézem
Összes kép (5)

 

Különcségek mesterfokon

Végül jöjjenek azok a ruhák és kollekciók, amik laza vállrándítással áldozták fel a hordhatóságot a látvány oltárán vagy épp jó például szolgálnak arra, milyen vackokból is próbálnak trenddiktáló darabokat kreálni a divatmárkák.

Elsőként is megemlítendő a Burberry, amelynek kollekciója ugyan távolról sem vállalhatatlan, azért becsúszott néhány darab, amelyek a patinás logó ellenére is cseppet megmosolyogtatóak. A háziköntösre hajazó kék kabát mindenképp ilyen. A puha, műszőrmés felöltő inkább csak street style fotók kedvencének képzelhető el, mint valódi alternatívának – és nem az ára miatt.

Fotó: Getty Images)

Szintén náluk láthattuk, mi mindenre rá lehet nyomni a trendi és menő jelzőket, ha megfelelően tálaljuk. A divatház átlátszó nejlon poncsója épp ilyen – és micsoda öröm, hogy hasonló jószágot fillérekért szerezhetünk be bármelyik távol-keleti csodaboltban.

(Fotó: Getty Images)

(Fotó: Getty Images)

Gareth Pugh hozta a kötelezően brilliáns avantgarde stílust, a tűz ihlette ruhák némelyike olyan, mint a piros celofán (tisztára szaloncukor fílinges), mások pedig élő szoborrá változtatják modelljeit. Egyébként magához képest ez a kollekció egészen sok utcaképes darabot is tartalmazott – de nem pont ezeket.

A stratégiai pontokon elhelyezett tüll pom-pomos kreációival Pam Hogg is kiérdemelte, hogy felkerüljön a furcsaságot listájára. A különc, punkos, lázadó látványvilág persze sosem állt tőle távol, esetében is inkább az lenne a meglepő, ha valóban fogyasztóbarát szetteket adna modelljeire. A tüllös ruhák mellett a feszülős catsuit öltözékek is sokkoltak, ezekről nehéz eldönteni, hogy az artisták fellépőruhái vagy épp a motoros szettek ihlették őket.

 

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top