Shine

Így lakberendeznek a divattervezők – home decor kollekciók és márkák, amiket divatházak alapítottak

A divatházak számára természetes hozadéka a sikernek, ha idővel újabb és újabb területeket kívánnak meghóditani márkájuk számára. Kézenfekvő lépés, ha

A divatházak számára természetes hozadéka a sikernek, ha idővel újabb és újabb területeket kívánnak meghódítani márkájuk számára. Kézenfekvő lépés, ha a kozmetikumok és parfümök világa felé terjeszkednek, hiszen, mint tudjuk ezek igazán szép haszonkulccsal rendelkező portékáknak számítanak, de épp ilyen logikus döntés, ha lakberendezési vonallal egészítik ki a kínálatot.

A home decor kollekciók esetén a luxus és a magas minőségű anyagok, a formatervezett megjelenés természetesen épp olyan alapkövetelmények, mint a ruhák esetén, ennek pedig a divatházak rendre meg is felelnek. Miután pedig a textilek, a minták és színek mind a ruhatervezés, mind pedig a lakberendezés szempontjából alapvető fontossággal bírnak, kényelmes lehetőséget biztosít a divatházak számára, hogy a divattrendeket egyik és másik vonalon is megvalósítsák.

Hermès La Maison

A Hermès 2011-ben, Milánóban mutatta be home decor vonalát, amelyet az elismert olasz képzőművész és bútortervező Enzo Mari, az építész Antonio Citterio és az RDAI Studio tervezett. A nyitó kollekcióban a bútorok mellett dísztárgyak és tapéták is megtalálhatóak voltak, amelyek kiegészültek különböző lakástextilekkel is.

A divatház jelenlegi kínálatában játékos és elegáns étkészleteket egyaránt találhatunk, amelyek darabjaiból ráadásul mi magunk állíthatjuk össze felső kategóriás szettünket. Találhatunk még dísztárgyakat is, például hamutartókat, képkereteket, szobrokat, dobozkákat a legkülönbözőbb mintákkal, amelyek esetén vissza-visszatérő motívum a lovaglás, a lovas sport. A plédek és díszpárnák ennél már valamelyest sablonosabbak az óriási H-betűkkel tarkított design miatt.

Megnézem
Összes kép (10)

A bútorok esetén nappali és étkezőbútorokat, illetve íróasztalokat találhatunk; kanapékat, szófákat, foteleket, kisebb-nagyobb asztalkákat és természetesen lámpákat is. Anyagaik mondani sem kell, mind első osztályú minőségűek, színeiben a márkát jellemző barnás, narancsos árnyalatokat szinte mindegyik bútor esetén megtalálhatjuk.

Megnézem
Összes kép (10)

 

Donna Karan Home Collections

Donna Karan számára a háló- és a fürdőszoba számít igazi szentélynek, ezért lakberendezési vonalában is ezek a helyiségek kaptak főszerepet. Ő maga is erősen vonzódik az építészet, a belsőépítészet felé, így szinte magától értetődő volt, hogy márkáját ebbe az irányba is bővíteni fogja.

Erre a lépésre 2001 tavaszán került sor, azóta függönykollekciókkal bővül a márka kínálata. A Home Collections nem tartalmaz bútorokat és nagyobb lakberendezési tárgyakat, helyettük a textil kiegészítők világába kalauzol el minket. Ágyneműk és ágyneműhuzatok, párnák és ágytakarók, törölközők, zuhanyfüggönyök és szőnyegek, kisebb fürdőszobai kiegészítők, valamint függönyök közül válogathatunk.

Megnézem
Összes kép (10)

A háló és fürdő világától eltávolodva, a Lenox amerikai piacvezető design márkával közösen is létrehozott a márka egy home decor kollekciót, amely étkészleteket és kisebb dísztárgyakat tartalmaz.

Armani/Casa

A divatház 17 évvel ezelőtt alapította Armani/Casa márkáját, amely a divattervező számára tökéletes játszótérnek bizonyult a kreativitás és a lakberendezés terepén. Az általa tervezett életterek legalább annyira kifinomult és különleges ízlésről tanúskodnak, mint kényelemről és intimitásról. Bútorok és kiegészítők mellett különféle lakástextileket, szobrokat és világítótesteket is megtalálunk a kínálatban, sőt, mára már fürdőszobai kiegészítőkkel és konyhai felszerelésekkel is bővült a márka.

A világ számos pontján találhatunk önálló Armani/Casa üzleteket, de több áruház kínálatában is megtaláljuk a termékeit, amelyek népszerűségét az Armani csoporthoz tartozó luxus hotelek is tovább növelik, ugyanis ezek berendezését szintén az Armani/Casa vezényelte.

Megnézem
Összes kép (9)

A divatház esetén nem csak kész bútorkínálatból választhatunk, de az igazán tehetősek még komplett belsőépítészeti szolgáltatásokat is igénybe vehetnek otthonuk, irodaházuk vagy épp luxus yachtjuk berendezéséhez. Ilyen irodájuk Milánóban, Párizsban, Londonban és New Yorkban is megtalálható.

Fendi Casa

A Fendi volt az egyik legelső luxus divatmárka, amely lakberendezési vonallal rukkolt elő. A Fendi Casa Home Collection 1987-ben látta meg a napvilágot, amely akkor az olasz Club House Italia bútorgyártó céggel közösen valósította meg elképzeléseit.

A Fendi Casa mára már több, mint 60 országban jelen van és a világ minden pontján gondoskodik az otthonok luxus szintű felöltöztetéséről. Jellemző rájuk a bőr és a szőrme használata, róka- és nyércprémet, báránybőrt is szívesen alkalmaznak dekorációs tárgyaikhoz, amelyeken a dupla F-betű is gyakorta feltűnik. A Fendi ház kéznyomát találhatjuk a szintén LVMH csoportba tartozó Princess luxusyachtok belső terének kialakításán, berendezésén is.

Megnézem
Összes kép (7)

Matthew Williamson

A Central Saint Martins-on végzett brit divattervező a neves Osborne & Little lakástextileket, tapétákat készítő céggel dolgozott ki közös kollekciókat. Jelenleg is több mintacsalád érhető el, mint például a Drubar, ami indiai állatokkal, tájakkal gazdagon díszített, élénk színű anyagokat és tapétákat tartalmaz.

Megnézem
Összes kép (10)

Missoni Home

A Missoni Home 1983-ban jelent meg, a divatház a nagy múltú T&J Vestor olasz lakástextileket gyártó céget bízta meg, hogy készítse el számára lakberendezési kiegészítőket tartalmazó kollekcióját. Mára már jelen vannak Milánó mellett Sydney-ben, Los Angelesben és New Yorkban, de Brazíliában és Szaúd-Arábiában is található üzletük, valamint több áruház kínálatában is megtalálhatóak. A márkára jellemző színes, vibráló minták visszaköszönnek lakberendezési tárgyaikon, a szöveteken, textileken is.

Home decor vonalának megerősítéseként, illetve további terjeszkedési lehetőségként a Missoni is beszállt a luxus hotel üzletbe és Edinburgh mellett Kuvaitban is nyitott hotelt, valamint rendelkezik kiadható felső kategóriás ingatlanokkal Ománban, Törökországban, Brazíliában és Mauritiuson is.

Ralph Lauren Home

Az amerikai divatmárka az első volt, mely hazájában lakberendezési vonallal jelentkezett, jóval megelőzve versenytársait e téren. 1983 óta érhető el a lifestyle és luxus keresztezésével összeállított Ralph Lauren Home, amely bútorokat, különleges lakástextileket, dísztárgyakat, világítótesteket, ágyneműket és étkészleteket is felsorakoztat kollekcióiban, sőt, mára már festményekkel is bővült kínálatuk.

Megnézem
Összes kép (7)

A márka oldalán az érdeklődők nem csak az aktuális választékból szemezgethetnek, de megtalálják a korábbi kollekciókat is és megismerhetik a háttérben húzódó mestermunkát, amellyel az egyes bútorok, kiegészítők készülnek.

Megnézem
Összes kép (10)

 

Kate Spade New York Home Collection

A márka igazi cukorbonbon a lakberendezésért rajongó nők számára, pasztell színei, vidám, mégis letisztult mintái friss és modern designnal párosulnak. Konyhai kiegészítők, terítékek, poharak, bögrék egyaránt megtalálhatóak, alkalmi és hétköznapi használatra szánt mintákkal is. Az ágyruhák, plédek és díszpárnák, faliképek, kisebb dísztárgyak és számos más kiegészítő is fellelhető, egészen a cuki irodaszerekig terjed a kínálat.

Megnézem
Összes kép (7)

A bútorokat tekintve csak néhány típus található a kínálatban, például íróasztalok, dohányzóasztalkák és székek, ezek azonban mind különleges formatervezésűek, így igazi ékkövei lehetnek egy-egy enteriőrnek.

Megnézem
Összes kép (9)

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top