Shine

Klasszikus festmények újragondolva – Louis Vuitton x Jeff Koons kapszulakollekció

Nagy a zsongás a Louis Vuitton legújabb limitált szériás táskakollekciója körül, amelyek küllemét a New-York-i designer, Jeff Koons tervezett a luxus márka számára.

Nagy a zsongás a Louis Vuitton legújabb limitált szériás táskakollekciója körül, amelyek küllemét a New-York-i designer, Jeff Koons tervezett a luxus márka számára.

A Masters névre keresztelt csapat kézitáskákat és más kiegészítőket tartalmaz, amelyeket nem más, mint Leonardo da Vinci, Tiziano, Rubens, Fragonard és Vincent Van Gogh egy-egy világhírű alkotása díszít.

A kapszulakollekciót Koons 2015-ös Gazing Ball névre keresztelt kiállítási darabjai ihlették, amely esetén a művész a klasszikus festményeket, szobrokat fémesen csillogó, kék üveggolyókkal egészítette ki, így azok teljesen új koncepcióba helyezték az alkotásokat, azok szereplőit.

A kollekció darabjai esetén is hasonló volt az alapötlet, a kiegészítőkre nyomtatott festmény részleteken azonban most nem gömbök, hanem az eredeti művészek nevei díszelegnek, hatalmas, aranybetűs feliratok formájában. A LV márkajelzés így egyedi módon le is került a táskák közepéről, helyette azok alsó sarkát díszítik, Koons LV stílusú monogramjával egyetemben.

A kézitáskák jellegzetes bőr cédulája is új formát kapott, a designer lufi nyusziját mintázza a limitált szériás luxus cukiság.

A kollekcióba többek között a Speedy, Keepall, Chain Bag és a Palm Springs hátitáskák is belekerültek, de pénztárcák, táskára való charmok és selyemkendő is kapható.

Megnézem
Összes kép (10)

A Louis Vuitton-nak nem ez az első együttműködése kortárs művészekkel. Korábban jelent már meg limitált szériás kollekciója, amelyek küllemét Sylvie Fleury, Yayoi Kusama és Takashi Murakami álmodta meg. Jeff Koons szintén az egyik legnépszerűbb, legelismertebb kortárs művésznek számít, narancssárga lufiból hajtogatott kutyát formáló, rozsdamentes acélból készült Balloon Dog szobra például 2013-ban nem kevesebb, mint 58,4 millió dollárért kelt el.

Korábban Stella McCartney és a H&M számára is készített egyszeri kollekciókat, a mostani, 51 darabból álló kollaboráció azonban egészen egyedinek számít az esetében. Itt ugyanis valóban eredeti, vadiúj tervezésről van szó és nem egy korábbi műve táskává alakításáról.

A kollekció április 28-tól lesz kapható, kizárólag a kiválasztott üzletekben, online nem lesz elérhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top