Shine

Bloggerina nagyik, akiknek simán vinnénk a gardróbját

Az instagram és más közösségi oldalak messze nem csak a tizenévesek virtuális játszótere.

Az instagram és más közösségi oldalak messze nem csak a tizenévesek virtuális játszótere. Bloggernek lenni sem korhatáros mulatság ma már, a 40, sőt 50 feletti hölgyek köréből is egyre többen kapnak kedvet, hogy divatimádatukat megosszák és hangot adjanak a divatról alkotott véleményüknek.

Egy dologban pedig mindenképp gyerekeik, unokáik korosztálya előtt járnak: rég tudják, mi áll jól nekik, mi illik hozzájuk és nem hagyják magukat ilyen-olyan divattrendeknek alá vetni, hacsak az nem passzol stílusukhoz.

Stílus terén pedig igazán jól állnak. Alapdarabokból dobnak össze olyan szetteket, amelyeket bármelyikünk megirigyelhet, és jól tudják, egy-egy kiegészítővel milyen tökéletesre lehet hangolni megjelenésünket.

Lyn Slater 63 éves hölgy amellett, hogy lelkes divatblogger, egyetemi tanárként és szociális munkásként dolgozik. Accidental Icon név alatt Instagramon is megosztott szettjeivel az Elite Modellügynökség figyelmét is felkeltette, nem véletlenül. Távol áll tőle az őrült vénasszony imázs és a pontatlanul rúzsozott száj. Helyette kaphatunk egy jókora adag kifinomultságot és stílust, nagyvárosi lazaságba csomagolva.

Mis Papelicos néven angolul és spanyolul blogoló angol professzor Andalúziából posztolja színes ruhakölteményekkel teli fotóit. Vidám szettjei retinaégetés nélkül is jól néznek is, a hölgy pedig láthatóan élvezi a minták és színek tobzódását. Leckét adhatna, hogyan lehet a különböző mintákat egymással rétegezni, összeilleszteni anélkül, hogy az egész egy nagy, őrült káosz lenne. A mostani virágos divattrendek például igencsak közel állnak a szívéhez.

Sophie Fontanel francia írónő szakmailag is közel áll a témához, ugyanis divatmagazinokban is publikál rendszeresen. Bő két éve, 52 éves korában kezdte posztolni szettjeit, stílusát az oversize, maszkulin ruhadarabok, visszafogott színek és letisztultság jellemzi. Aki szereti a Céline vagy a COS márka által képviselt vonalat, az imádni fogja Sophie összeállításait is.

Colleen Heidemann igazi amerikai dáma, akit sokszor Carmen dell’Orefice magyar származású szupermodellel kevernek össze – akit az elmúlt pár évben, immár a nyolcadik X-en felül, ismét felkapott a divatszakma. Colleen első példaképe az öltözködéssel kapcsolatban még Jacqueline Kennedy Onassis volt, mára pedig ő az, aki divattippeket ad mások számára. 2011-ben egy divatblogger, Ari Seth Cohen volt az, aki Advanced Style oldala számára fotózni kezdte, közös munkájuk pedig azóta is tart.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top