Savtúltengés

3 lúgosító csodaétel!

Ha egy buli után arra ébredsz, hogy a sok alkohol után bizony fáj a gyomrod, ezek az ételek segíthetnek rajtad.

A savasodás legjobb ellenszere a lúgosítás: ha nem sikerült mindent betartanod – mert bűnözni (kávézni, borozni, hamburgerezni) néha kell –, itt van néhány tipp, hogyan tudsz segíteni a túl sok gyomorsav okozta problémán…

1. köles

Ha szeretnél úgy bűnözni, mondjuk egy baráti vagy családi vacsorán, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásod, pláne gyomorégésed vacsora után, akkor mondjuk a savasító húsok és alkoholok mellé – ha teheted – válassz kölest köretnek, vagy akár főételnek, kölesfasírt vagy kölessel töltött zöldségek képében. A gabonafélék közül a legjobb lúgosító, és ráadásul még a hajunk is szép fényes lesz tőle, a körmünk pedig erős.

2. savanyú káposzta

Jó példa az igazi, edzett magyar gyomroknak a székelykáposzta vagy a töltött káposzta, ami első hallásra nem tűnik túl lúgos ételnek, és persze a hús nem is az. Ugyanakkor pedig a savanyú káposzta akár nyersen, akár így nagyon jó lúgosító. Ha nem akarod megsérteni a házigazdát, és valamiért neked abból a székelykáposztából enni kell, koncentrálj inkább a káposztára. A káposzta jól helyre tudja állítani a bélflórádat.

3 lúgosító csodaétel!

3. spenót

A gyerekek rosszul vannak tőle, talán csak a zöld színe miatt, azért felnőtt korban ezen túl lehet esni. Pláne, hogy a spenót az egyik legerősebb lúgosító. Persze ne csak úgy képzeljétek el, hogy spenótot csak főzelék formájában lehet megenni! A nyers spenótlevelet simán bele lehet tenni salátába, de ha mondjuk úgy érzed, hogy a savasító ételekből – hamburgerből, tésztából, édességből – túllőttél a célon, akkor készíts magadnak egy turmixot csupa zöldségből vagy gyümölcsből, és tegyél bele egy nagy marék nyers spenótlevelet, garantáltan lúgosít majd!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top