régi_Háztartási tippek

Nehéz eset a fűfolt, de van megoldás

A sokféle szín közül, ami játék közben ruházatunkat alaposan elcsúfíthatja, a zöld vezeti a listát − akár a foltok számát, akár az eltávolításukkal járó makacs ellenállást nézzük.
Nehéz eset a fűfolt, de van megoldás

Természetesen ahol gyerekek is vannak, ott a jó idő beköszöntével a családok egyre több időt töltenek a szabadban, aminek egyenes következménye a számtalan fűfolt a ruhákon. A dologból nem kell nagy ügyet csinálni: a zöld pacákat a megfelelő praktikák ismeretében egyszerűen és hatékonyan eltüntethetjük.

Lássuk, hogyan!

Ha azon melegében kezeljük a foltjainkat, a legfontosabb tudnivaló, hogy semmi esetre se dörzsöljük csupán vízzel, azon fáradozva lelkesen, hogy még mélyebbre dolgozzuk a textil szálaiba az eltávolítandó foltot, hanem gyorsan átgondolva lehetőségeinket, a probléma jellegétől függően igyekezzünk kialakítani a helyes stratégiát.

Forró vizes mosás előtt lehetőleg szalmiákszeszt vagy citromlevet tegyünk a foltra.

Egy vékonyabb, kényesebb anyagú holmi esetében szódabikarbóna és ecet keveréke lehet hatékony segítség, ekkor a kikevert pasztát egy órán át a foltba dörzsölve hagyjuk hatni.

Ha egy vastagabb, ellenállóbb anyagról van szó, mondjuk farmer vagy flanel, akkor fogkrémmel tegyük ugyanezt. Ezután a holmit kézzel vagy géppel moshatjuk.

Nyaranta a világos viselet gyakoribb, így különösen kellemetlen, amikor ezek a darabok esnek a fű áldozatául. Ekkor elsőként egy kevés borszesszel próbálkozhatunk. A zöld fűfoltok hamar kifakulnak, ha fehérítőszert használunk.

Színes ruhadarabok, gyapjú vagy selyem esetében alkalmazzunk színkímélő, folyékony fehérítőszert.

Fehér, fűfoltos ruhadarabok tisztításakor folttisztító sót tehetünk a mosószerhez.

Régi fűfoltok ellen egy ősi, házi recept nyújt segítséget: a ruhadarab bepiszkított részét először aludttejbe áztatjuk, majd friss tejjel kiöblítjük. Ha nem sikerül a folt maradéktalan eltávolítása, próbálkozzunk egy kevés alkohollal, de sokszor csodát művel, ha mosás előtt folteltávolító spray-vel kezeljük elő a ruhát.     

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top