régi_Háztartási tippek

Így szabadulj meg a rágómaradványoktól!

Nem mindig válik be a mélyhűtős trükk, most azt is elmondjuk, mi mással menthetjük meg a ruhákat, kanapékat, bőrfelületeket.

Így szabadulj meg a rágómaradványoktól!Kellemetlen ügy, ha egy szétszórt idegen rágója a kedvenc szoknyánk vagy nadrágunk ülepén köt ki. Azt sokan tudják, hogy ilyenkor először mélyhűtőbe kell tenni a ruhadarabot, mivel így megkeményedik a gumi, és könnyebb megszabadulni tőle. De mi van, ha valami nem fér be a mélyhűtőnkbe, és hogyan kezeljük az anyagba tapadt apró maradványokat?



Ami nem fér a fagyasztóba

Ha kicsi a mélyhűtőnk, vagy a rágó egy kabáton, a szőnyegen vagy a kanapé kárpitján kötött ki, akkor a mélyhűtős megoldás esélytelen. Mégsincs semmi veszve, csak készítsünk egy adag jégkockát, tegyük be őket egy zacskóba, és nyomjuk rá a rágóra. 

Várjunk negyed órát, majd óvatosan húzzuk le a megkeményedett rágót. Ugyanez a teendő a mélyhűtőben kezelt ruhadarabokkal is. Ha szükséges, egy nem túl éles késsel  vagy egy kanállal rásegíthetünk. Ha továbbra is makacskodik a folt, akkor érdemes megismételni a műveletet.

A mélyebben fekvő maradványokra

A rágó elleni küzdelem következő lépése lehet az apró maradványok eltűntetése, ehhez használhatunk ecettel kevert mosószert vagy bolti folttisztítót. Dörzsöljük meg vele a foltot, majd mossuk ki. 

Egy másik megoldás a maradékok eltakarítására, ha meleg ecettel dörzsöljük be egy régi fogkefe segítségével. Utána a mosógép elvégzi a maradék munkát.

Más megoldások

Ha még ezek után is ott állunk egy rágómaradványos ruhadarabbal a kezünkben, akkor valami olajos anyaggal érdemes tenni egy utolsó próbát, például egy kis teafaolaj vagy étolaj is csodákat tehet. Ha a rágó kényesebb anyagra, például bőrre ragadt rá, akkor a sebbenzin segíthet.

Ha egy folt minden eddiginél makacsabbnak bizonyult, a Vanish új megoldása biztosan mindenkit meggyőz. További információk>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top