nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Betöltés…

Te is mesterien halogatod a fontos teendőidet? Akkor ez a videó neked is szól!

Ugye neked is ismerős a szituáció, amikor inkább rendbe teszed az íróasztalodat, szín szerint rendezed a post iteket és kifaragod az összes ceruzádat, csak hogy tovább halogathasd a főnöknek szánt fontos e-mail megírását? Vagy amikor a harmadik típusú fonatot kreálod a hajadba, csak hogy elodázd a hajmosást?

Tovább

Ezért halogatnak a különböző MBTI-személyiségek

Gyakran kapod magad azon, hogy az utolsó pillanatra hagyod a határidős feladataidat? Találkoztál már ezekkel a furcsa, négybetűs rövidítésekkel: INFJ, ENTP, ISTJ? Nos, akkor ez a cikk a neked szól!

Tovább

Olyan nő akartam lenni, mint ő

Nem mindenki alkalmas arra, hogy főnök legyen, ám aki alkalmas rá, az is tudja, sokat kell tanulnia ahhoz, hogy igazán jó felettes legyen. Kata pont egy ilyen nő.

Tovább

Csendes volt és visszahúzódó, ezért volt rettenetes főnök

Persze biztos nem könnyű főnöknek lenni, biztos mindenki azt hiszi, hogy jobban csinálná nálad, de Andrea tényleg olyan főnök volt, aki folyamatosan félt, sőt rettegett attól, hogy főnök. Vagyis attól, hogy döntéseket kell hozni.

Tovább

Peti, a tízéves Pató Pál úr

Peti életében egy tipikus ebéd pont olyan, mint a reggeli: fejtámasztás bal kézzel, az élelem precíz analizálása, ízlelés, rágás, rágás, rágás, nyelés. Nem bánja, hogy a sütiig soha nem jut el – mintha tízévesen már tudná, hogy a pillanat megélése a lényeg.

Tovább

Mindennapi halogatásaink: nincs kedvem hajat mosni!

A legkevésbé halogatós ember a földön az anyám, én mégsem örököltem tőle ezt a szuper tulajdonságot. Mondjuk sokat változtam az utóbbi években, de vannak apróságok, mindennapi dolgok, amiken képtelen vagyok javítani, lehet, hogy nem is akarok.

Tovább

3 egyszerű trükk halogatás ellen

Kevés olyan komoly ellensége van az embernek, mint önmaga. A legtöbbször ugyanis észre sem vesszük, vagy épp csak nagyon későn eszmélünk fel, hogy bizony a siker csak rajtunk múlt, vagy épp rajtunk bukott.

Tovább

Határidő után másfél nappal: egy halogató ember mindennapjai

A halogatás az egyik létező legidegesítőbb emberi tulajdonság, ami akkor a legsúlyosabb, ha az az ember sajátja. A következő sorok írója Erika (35), akinek egész életét beárnyékolja ez az "adottság".

Tovább

Három évig halogattam a szakítást, de minek?!

Anikó mesélt nekünk arról, mennyire megbánta, hogy az ötéves párkapcsolatában az utolsó két év arról szólt, hogy szakítson vagy sem.

Tovább

Tudd meg, mennyire vagy halogatós típus!

A túlzott halogatás nagyon káros lehet, hiszen addig toljuk a feladatainkat, amíg végül minden a nyakunkba szakad. A tesztünkből most megtudhatod, hogy te mennyire vagy halogatós típus.

Tovább

Tudom, hogy saját magamat szívatom vele, mégse tudok leszokni a halogatásról

„Leadási határidő ma/holnap.” Mikor ma reggel megnyitottam a levelezésemet, ez az e-mail fogadott az elsők között. Persze, mivel a cikkbe még bele sem kezdtem, a gyomrom azonnal mogyorónyira zsugorodott, miközben rohamtempóban igyekeztem átlegózni a napomat, hogy a végén még egy laza cikkírás is beleférjen majd. A vacsi és az alvás között valamikor.

Tovább

Te is szeretsz halogatni? Valószínűleg ezért csinálod!

„Ej, ráérünk arra még”, mondja a vers, és ezt sokan szinte életvezetési tanácsként kezelik. Pedig a halogatás igazán meg tudja keseríteni az életünket, még akkor is, ha rövidtávon jó ötletnek tűnik a szőnyeg alá söpörni a teendőket. Az alábbiakban bemutatunk 8 gyakori okot, amit, ha felismerünk, talán könnyebben felülkerekedhetünk lustábbik énünkön.

Tovább

3 jel, hogy halogatós anya vagy

A halogatással anyaként nem az a gond, hogy esetleg lekésel az ebédbefizetésről az oviban, hanem az, hogy a perfekcionizmus jele lehet, ami már egyáltalán nem tesz jót a lelkednek.

Tovább

3 jel, hogy pontos anya vagy

A halogatós anyával ellentétben a pontos anya szinte megszállottan tartja a határidőket és pipálja ki sorra a feladatait.

Tovább