Aktuális

Spórolj a kertben!

Itt a nyár, a kertészkedés ideje. Íme, néhány hasznos tanács, hogy a kertben is spóroljunk.

Spórolj a kertben!Gyűjtsük az esővizet!
Bár nekem csak egy hatalmas teraszom van, a belvárosban így is 16 láda virágot és 6 cserép paradicsomot nevelek. Minden nap hat kanna vizet locsolok el, és lássuk be, ez nem olcsó mulatság. Akár csak a balkonon kertészkedünk, akár hatalmas kertes házban élünk, jó, ha gyűjtjük az esővizet. Szerezzünk be egy nagyobb hordót vagy ládát, így máris spórolhatunk a vízdíjon. Amit a vízdíjon megspóroltunk, befektethetjük. Állampapír vagy bankbetét? Segítünk dönteni!

Komposztáljunk a maradékból!
Szinte minden bioszemét alkalmas komposztálásra: vagyis a meghámozott krumpli, répa, alma maradéka, a káposzta torzsája és még sorolhatnánk. Ezek mind alkalmasak arra, hogy a komposztálóban lebomoljanak és növények gazdag tápanyag forrásául szolgáljanak.
De ne dobjuk a szemétbe a kávézaccot sem! Egyszerűen szórjuk a kertben a növények köré a földre, mert ez kitűnő trágya a virágágyásoknak és zöldségeknek.

Ültess, veteményezz!
Akár a kerted van, akár csak a teraszodon próbálsz meg “kertészkedni”, próbálj meg otthon termeszteni fűszernövényt, paradicsomot, paprikát…Így már erre sem kell költened a boltban!

 További cikkek a témában:
Így fektettük be a pénzünket gyerekvállalás előtt
7 spórolási tipp – ezektől már hallottál?
Így tudsz spórolni az iskolán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top