Aktuális

Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk – 6. rész

Laci és Laura immár lassan három hónapja spórolnak, hogy megtakarításukat később befektethessék.
 Korábbi bejegyzések:
– Öt hónapig spórolunk! – 5. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 4. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 3. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 2. rész
– Öt hónapig spórolunk! – 1. rész

A fiatal pár február elején döntötte el, hogy tudatosan próbálják meg kezelni a pénzügyeiket, és öt hónapig spórolni fognak. Hogy ne költsék el idő előtt a megtakarításra szánt pénzüket, tartós befektetési számlát nyitottak a Magyar Államkincstárban, az öt hónap leteltével pedig  kincstárjegybe fektetnek be.

Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk – 6. részLaci és Laura bejegyzéseit nálunk követhetitek nyomon. „Jelenleg 440 ezer forintos megtakarításnál tartunk. De az ideális az lenne, ha legalább 500 ezer forintot sikerülne spórolnunk fél év alatt – írja legfrissebb bejegyzésében Laura. – Június végén szeretnénk megvenni a kincstárjegyet, így még közel két hónapunk van arra, hogy kitaláljuk: hol tudunk még pénzt megfogni. Laci szerint pont a legalapvetőbb dolgokra nem gondoltunk! Spórolunk a közlekedésen, az ebéden, a felesleges ruhavásárláson, de mi a helyzet a rezsivel? Ahogy közeledik a nyár, úgy lesz egyre melegebb. Kapcsolgatjuk majd ki-be a klímát, állandóan menni fog a hűtő – ami, mint kiderült, még több áramot fogyaszt, ha alig van benne étel – … Laci most ezeket kezdte összeírni. Ahogyan ő számolja, két hónap alatt is meg tudunk takarítani legalább 20 ezer forintot. Ha például a fagyasztónkban alig van étel, akkor vízzel teli ásványvizes palackokkal érdemes megtölteni. A légkondit pedig érdemes időzíteni, és egyébként is az árnyékolót használni a lakás »lehűtésére«. Máris 460 ezer forintnál tartunk!” – írja Laura.

 Ezen spórolnak  Ez lesz helyette Ennyit spórolnak ezzel egy hónapban Ennyit öt hónap alatt
Taxi, autóval munkába járás, sofőrszolgálat  Tömegközlekedés 30 000 150 000
Ebéd a munkahelyi étteremben  Ételrendelés 28 000 140 000
Felesleges ruhavásárlás  Régi, szép ruhák 25 000 125 000
Csökkentik a tv-csatornák számát  DVD-n filmek, sport  8000  24 000 (csak három hónapról van szó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top