párkereső

Másodlagos ismeretség

Hogy nézel ki? Mit keresel? Mikor találkozunk? – az internetes ismerkedés három alapmondata. Nagyjából ennyi elég ahhoz, hogy megbeszéljünk egy randit.





Ha valakit zavar az internetes ismerkedés rámenőssége, vagy szeretne lassabban, elmélyültebben ismerkedni, annak bizony nehéz dolga van. Az ismerkedős oldalak,és chatszobák felhasználói elég nehezen viselik a „tötyörgést”. „Minek annyi felesleges kérdést feltenni? Térjünk a lényegre, aztán találkozzunk!” – mondják sokan. Szerintük a gyors ismerkedés hatékonyabb, és attól is megkímél, hogy hosszas levelezés után, az első randin derüljön ki, nincs meg a fizikális vonzalom. Tehát meg lehet érteni a gyorsabb tempóra váltókat, de mi lesz a lemaradókkal?

Aki a gyorsabb tempóhoz szokott, az bizony nehezen vált, a lassabbak nem nagyon bízhatnak a megértésében. Ráadásul a kényelmesebb, ráérősebb ismerkedést favorizálóknak valószínűleg eleve unszimpatikus az internetes párkeresés. Nekik sem kell azonban lemondaniuk a világháló nyújtotta lehetőségekről, csak éppen nem feltétlenül a kimondottan társkereső oldalakat kell felkeresniük. (A lelkes internetes párkeresők is próbálkozhatnak indirekt ismerkedéssel, ki tudja, talán pont így találják meg az igazit.)

Hol ismerkedjünk, ha nem a társkeresésnek szentelt honlapokon? Bárhol! Feltéve, ha nem félsz az ismerkedéstől! Az internet szinte valamennyi felülete alkalmas a kapcsolatteremtésre, az interaktivitásnak köszönhetően.





Mindjárt a legkézenfekvőbb megoldás a fórumok használata. Itt mindenféle ember megfordul és hozzászól néhány mondatot az aktuális témához, az anonimitás miatt gyakran őszintébben, mint ahogy azt a való életben tenné. Egy-egy velős vagy csípős fórumhozzászólás gyakran többet árul el az írója egyéniségéről, mint egy több órás beszélgetés. Gyorsan nézd meg kedvenc fórumodon, kik mit írnak. Olyan hozzászólásokat érdemes keresned, amiket akár te is írhattál volna. Azt is nézd meg, kik azok, akikkel reagáltok egymás szövegeire. Ha találtál ilyen felhasználókat, akkor nyert ügyed van, írj nekik egy kedves levelet. De ne ronts ajtóstul a házba, azaz ne azt kérdezd, van-e párja, hanem reagálj a legutóbbi szellemes megjegyzésére. Ha ügyesen alakítod a levelezést, néhány héten belül jó barátokká is válhattok, hiszen egyformán gondolkodtok.

És ha már így alakult, miért ne ihatnátok meg egy jegeskávét vagy egy pohár bort valahol? Ennek megszervezésére rengeteg időtök van. Hosszabb levelezés után úgyis felmerül a találkozó ötlete a gyanútlan másik félben. De ne feledd, ne úgy kezdj bele ebbe a kalandba, hogy na most aztán megtalálom életem társát! Lazíts, ha csak egy jót levelezel, vagy egyel több barátod lesz, már akkor is jól jártál, nem? Ilyen indirekt módon nem csak fórumokon ismerkedhetsz. Bátran írhatsz néhány sort tematikus levelezőlisták notórius megszólalóinak, igényesen megcsinált privát honlapok tulajdonosainak, vagy kedvenc bloggerednek is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top