párkereső

A szemezés anatómiája

Végre itt a nyár, a jegeskávé, a limitált kiadású jégkrémek, a tábortüzek, a strandolás és a laza ismerkedés szezonja. Figyelem, flörtölési tanácsadás, és szemezési tanfolyam következik! Szigorúan minden következmény nélkül!

Szombaton végigvigyorogtam egy bulit. (Hogy a mosolyom létrehozásában milyen arányban vett részt kedvenc fehérborom, és legjobb barátaim társasága, az az eredmény szempontjából elhanyagolható részletkérdés.) Nem elég, hogy boldog-boldogtalan visszamosolygott, de a világ legmorcosabb pincérnőjeként nyilvántartott Rozi is rám kacsintott. Igaz, ettől annyira megrettentem, hogy menten arcomra fagyott a mosoly.

Ha valakire rámosolyogsz, az visszamosolyog, ez az önkéntelen reflex régóta ismert. Ha megvolt a mosolyváltás, már túl is vagy a flört felé vezető első lépésen. Ezután csak azt kell eldöntened, akarsz-e flörtölni? A kérdés költői, nem kell rajta túl sokat gondolkodnod vagy görcsölnöd. Figyeld a másik szemét, ha valaki nem csak a szájával, de a szemével is visszanevet rád, zöld utat kaptál egy laza nyári szemezéshez vagy flörthöz. „Nézz elismerően, lazán és szexisen!” – írhatnám tankönyvstílusban, de nem hiszem, hogy valóban szükséged van a szemezés folyamatábrájára.

Mindenesetre, ha már ilyen szépen összemosolyogtatok, akár oda is biccenthetsz a másiknak, vagy ráköszönhetsz. De ezt csak a megfelelő helyen és időben tedd meg! A flört és a pofátlan leszólítás között sokkal vékonyabb a határvonal, mint első ránézésre hihetnénk. Ha megvolt a kölcsönös összemosolygás, nem lőhetsz túl nagy bakot, de jobb, ha a megszólítással csak egyébként is beszélgetős szituációkban kísérletezel. Például egy szépszemű eladót, vagy egy kedves recepcióst a fitneszteremben nyugodtan megszólíthatunk, főleg ha valóban van kérdésünk. Az sem számít, ha tudjuk, hogy ebből nem lesz semmi, hiszen a flörtnek pont ez a lényege, olyan, mintha… A legjobb bombanővel és a legmacsóbb szuperhímmel is flörtölhetsz néhány röpke percet anélkül, hogy görcsölnöd kellene. Persze kezdésnek kisebb kihívást ajánlok, de vitathatatlan, hogy a rutinos flörtölők szinte bárkit elcsábítanak pár másodperecre.

Hogy hol flörtöljünk? Természetesen mindig és mindenhol. Bulikon, kávézókban, futás közben, buszon, strandon. A lényeg nem a helyszín, hanem a neked tetsző lány vagy fiú jelenléte. No és a kölcsönösség. Fontos, hogy ne félj a visszautasítástól vagy a kudarctól. Ilyen ugyanis, ha szemezésről van szó, gyakorlatilag nem létezik. Legfeljebb a kiszemelted nem mosolyog vissza rád, vagy nem bonyolódik veled röpke flörtbe. Ettől még nem vagy sem gnóm, sem ronda, és a világ sem fog összedőlni. Az is lehet, hogy bejössz neki, csak éppen rossz napja van, vagy fáj a foga. Hidd el, reggel (na jó, délelőtt) az értekezletre rohanva én sem azzal foglalkozom, hogy hol egy szép szempár, amiben elmerülhetnék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top