Otthon

6 világítási trükk a téli estékre

Egyre inkább közeleg a tél és vele együtt a sötét, hideg esték.

A közelgő téli sötét, borongós hangulat gondolata sokakat megrémít. Aki imádja a napot és a hosszan tartó világosságot, annak nagyon depresszív tud lenni a fél 5-kor beálló vaksötét. Fontos, hogy ezért tenni tudjunk, ha máshol nem is, legalább az otthonunkban. A megfelelő világítás nagyon sokat tud dobni az ember hangulatán még a borongós, sötét estéken is. Megmutatjuk, milyen trükkökkel érheted ezt el.

Forrás: JOHN LEWIS

Növeld a teret világítással!

Ha a tükörrel szemben helyezed el a lámpát, vagy egy tükrös asztalra állítod, azonnal megduplázhatod a szoba nagyságát optikailag. Ez különösen jól jöhet egy kicsi és sötét szobában, hogy tágasabbnak és ezáltal barátságosabbnak érezd.

Lámpabúra

Cseréld le télre a lámpabúráidat! Míg tavasszal és nyáron a sápadt, semleges árnyalatok mutatnak jól, mint a sötétfehér, addig ősszel és télen a sötétebb, színekben gazdag tónusokat érdemes behozni az otthonunkba, hogy elűzzék a kinti sivárságot.

Forrás: Pooky

Csillár

Ha szeretnél egy fókuszpontot a lakásban, válassz egy csillárt, amely mindenhova elég fényt tud sugározni. Ha nem szereted a csillárokat, válassz helyettük dekoratív spotlámpákat, amelyeket a lakás bármely pontjában fel tudsz szerelni, így sehol nem kell többé a sötétségtől szenvedned.

Óvatosan válaszd ki a színeket!

Ha nagyon sötét valamelyik szoba, soha ne fesd a falakat hófehérre, mert még élettelenebbé és unalmassá teszi az atmoszférát. Válassz helyette gyengéd, finom színeket, mint a kék, a szürke, a lila vagy a zöld.

Forrás: NULTY

Fényvisszaverő felületek

Minél több üvegfelület, lakkozott padló vagy polírozott márvány van az otthonodban, annál több helyről verődik vissza a fény.

A fény minősége

Persze arról semmiképp se feledkezzünk meg, hogy nagyon nem mindegy, milyen erősségű és minőségű villanykörtét teszel az egyes lámpákba, hiszen a sápadt fények bármilyen erősen is világítanak, valljuk be, nem igazán hangulatosak.

HouseBeautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top