Otthon

Tiszta fürdőszoba? Ez a titka

A fürdőszoba az egyik olyan helyiség, ahol a látható piszok mellett a láthatatlan betolakodók ellen is harcolnunk kell.

A fürdőszoba tisztítása az egyik legnagyobb kihívás a takarítás kapcsán, hiszen nem elég csak elpakolni vagy törölgetni ott, mint a legtöbb helyiségben, hanem alaposan, időt és energiát nem kímélve tisztává és higiénikussá kell varázsolni azt. Vagyis csak kellene varázsolni, ha képesek lennénk rá, így viszont marad a kemény munka. Akinek van gőztisztítója, az jóval nagyobb előnnyel indul a fürdőszoba tisztítók mezőnyében. Akinek viszont nincsen, annak számtalan olyan praktikát kell bevetnie, amelyek nemcsak hatékonyak, hanem egyszerűbbé is teszik a munkát.

A kád tisztítása az egyik alapvető feladat, ami talán nem is igényel túl sok időt. A lényeg, hogy heti rendszerességgel végezzük el a tisztítását, és ne hagyjuk, hogy lerakódások keletkezzenek. Ha ez megvan, pár perc alatt tisztává varázsolhatjuk a kádunkat. Ugyanez a helyzet a zuhanytálcával is: a rendszeres karbantartás megalapozza a tisztaságot, így sok gondunk nem lesz vele, ha ezt megfogadjuk. A vegyszerekben hívők válogathatnak a boltok kínálatából, a házi praktikák szerelmesei pedig a szódabikarbóna és az ecet keverékét is használhatják a sikáláshoz.

A zuhanyfejjel, na meg annak fúvókáival más a helyzet: ha valamit, hát azt nem egyszerű tisztán tartani. Ha úgy érzed, eljött az ideje annak, hogy megválj a zuhanyrózsára tapadt szennyeződésektől, erre is van megoldás: egy műanyag zacskóba tölts ecetet, és nyomd bele a zuhanyfejet úgy, hogy az összes fúvókát ellepje az ecet. Erősítsd rá a zacskót, és hagyd egy éjszakán át állni, így az ecet teszi a dolgát, és a fúvókák kitisztulnak. Utána öblítsd át forró vízzel, hogy a szennyeződések távozzanak belőle is.     

A csempére tökéletes az általános tisztítószer. Ha van gőztisztítód, nem is lehet kérdés, hogy azt használod, hiszen tudod, mennyire gyors és hatékony vele a munka. Ha viszont nincsen, vidd fel a felületre a vegyszert, és a zuhannyal, forró vízzel gőzöld meg azt. Ha ez megvolt, osonj ki, zárd be az ajtót, és hagyd, hogy a szer tegye a dolgát. Utána mikroszálas anyaggal dörzsöld át a csempét, és láss csodát: igazán tiszta felületet kapsz. A padlót érdemes ugyancsak gőztisztítóval kezelni, ha már mindennel készen vagy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top