Otthon

 Így vonhatod be a gyerekeket a nagytakarításba

Csinálj játékot a takarításból, tedd szórakoztatóvá, és kérned sem kell, a gyereked magától fog segíteni! Íme, 3+1 trükk, hogy a gyerekek mókának fogják fel a takarítást!

A takarítás lehet vicces, szórakoztató és játékos is, csak a fantáziádon és a kreativitásodon múlik. Így tanítsd játékosan a gyereket a tisztaságra!

 Így vonhatod be a gyerekeket a nagytakarításba

 

Szennyeskosárra dobás

Unod, hogy mindig neked kell összeszedegetni a szanaszét hagyott szennyest, a szétdobált zoknikat? Vond be a gyerekeket is! Ehhez szerelj fel két kosarat a falra, jelöld ki a távolságot, hogy honnan dobhatnak a gyerekek, és mondd meg, hogy melyikbe dobják a fehér, és melyikbe a színes ruhák. Meglátod, egymással versengve, örömmel fogják bedobálni a koszos holmikat a kosarakba!

Kapcsolj zenét!

Ugyanúgy, ahogy minket, felnőtteket is szórakoztat, ha zenére takarítunk, a gyerekeknél is beválik, csak még egy kis plusz trükk kell hozzá. Állítsd be a gyereked kedvenc play listjét, öltözzetek be valamilyen csillogós ruhába, és játsszatok el, hogy diszkóban vagytok. Adj a kezébe felmosót, vagy partvist, jelölj ki egy területet, amit fel kell takarítania, és kezdődhet a táncolva takarítás!

 Így vonhatod be a gyerekeket a nagytakarításba

 

Jótékony szelektálás

Ha már több zsáknyi játék gyűlt össze, akkor itt az ideje szelektálni. Vond be a gyerkőcöt is, és hozz létre 2 kupacot: az egyikbe kerüljenek azok, amikkel az elmúlt fél évben játszott, a másikba pedig azok, amik létezéséről szinte már nem is tud, és az utóbbi kupacot nehéz sorsú gyerekeknek adhatjátok. Mondd el a kislányodnak, kisfiadnak, hogy azok a játékok, amiket abba a 2. kupacba tesz, olyan kicsikhez kerülnek, akik most szomorúak, mert nincs mivel játszaniuk, és segíthet őket jókedvre deríteni azzal, hogy elküldi nekik. Ezzel nemcsak jót tesztek, hanem a gyereket is megtanítod arra, hogy a felesleges dolgokat ne halmozza fel.

Sorsoljatok nyereményt!

Csinálj nyereményjátékot a takarításból! Írd fel a könnyebb házimunkákat kis cetlikre, és melléjük még valami kisebb jutalmat is, például egy közös fagyizást, mozit, vagy egy csokit, bármit, ami örömet okozhat. A papírokat tedd bele egy kis edénybe, keverjétek meg, majd a gyerkőc húzza ki a nyertes szelvényt, és kezdődhet a takarítás!

 

 

Még több takarítási tipp az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top