nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Vidám házban szép az élet

Vidám házban szép az élet

Vannak olyan otthonok, amik letisztultak, igényesek, mégis érezni rajtuk, hogy pezsgő, pörgő élet zajlik bennük. Gabiék szentendrei háza is ilyen: egy izgalmas megoldásokban bővelkedő, gyönyörűen kialakított lakás, ahol nemcsak a szülőkhöz, de a három eltérő korú gyerekhez is gyakran érkeznek vendégek.
f Ajánlom

Szentendre főterétől alig néhány saroknyira, eldugott, macskaköves utcában található Gabiék háza. Ebben a nyugodt környezetben az ember pillanatok alatt megfeledkezik arról, hogy a Dunakanyar egyik legfelkapottabb turistacélpontjában jár. “Tíz éve élünk itt a Szamárhegyen, és ez a harmadik házunk ötszáz méteres körzetben – meséli Gabi. – Az tetszett meg ebben a telekben, hogy nagyobb a kert, mint az előzőek, ugyanakkor innen is gyönyörű a dunai panoráma.” Hamar kiderül, hogy azért itt is akadtak nehézségek. “Eredetileg a telken álló régi parasztház felújítását, bővítését terveztük, de időközben kiderült, hogy az egyik rész alatt nincs alap. Ezért a felújítás helyett végül teljesen újjáépítettük a házat.

Fotó: London Katalin
Fotó: London Katalin

Gabiék nagyon intenzív, tíz hónapos építkezést követően, két évvel ezelőtt költöztek be otthonukba. Öröm az ürömben, hogy az építkezésnek köszönhetően a család igényeinek megfelelően alakíthatták ki a tereket. “Úgy terveztük meg a házat, hogy mindenki kapjon egy önálló, pihenésre alkalmas szobát, és figyeltünk arra is, hogy ne legyenek benne felesleges, sosem használt terek, egyszóval sallangmentes legyen.”

Fotó: London Katalin
Fotó: London Katalin
Fotó: London Katalin
Fotó: London Katalin
Vidám házban szép az élet

A teljes cikk az OTTHON magazin augusztusi lapszámában olvasható. 

További érdekességek az aktuális számból:

Elegáns eklektika a belvárosban

Hangulatos tetőtér Budapesten

Nyitott ház Ibizán

Mindentudó kövek

Juditnál, otthon…

 

Megosztás Facebookon