Otthon

Nyolcévesen okostelefonja van, és nem űrhajós akar lenni (X)

Vannak gyerekek, akik, úgy tűnik, hamarabb szeretnének felnőni, mint azt koruk igazolná. Nemcsak hogy bebújnak apa öltönyébe, vagy kifestik magukat anya sminkkészletével játékból, de úgy is beszélnek, mint egy felnőtt. Ha megkérdezed, nem kukások, űrhajósok vagy hercegnők szeretnének lenni felnőttkorukban, hanem ügyvédek, sebészek, esetleg fejlesztők. Naponta három különórára járnak, már most két nyelven beszélnek…


Mi felnőtt fejjel nosztalgiázva gondolunk vissza a gyermekkorunkra, amikor még nem kellett sok minden a boldogsághoz. Órákat töltöttünk a szabadban, életveszélyes ugrásokkal repültünk le a hintáról, a fizika törvényeit teszteltük a libikókán, az autóskártyák, a matricák, a színes szalvéták, a bélyegek vagy az üveggolyók pedig ugyanúgy értéket képviseltek, mint Felnőttországban a pénz. Hogyan tartsuk meg gyereknek gyerekeinket?

Hagyjuk játszani olyan dolgokkal, amik igénylik a képzelőerőt!

Jó játék a távirányítós autó, de talán még jobb egy olyan, ami a gyerek kezétől kel életre. Akkor gyorsul, és akkor kap defektet, amikor azt kis tulajdonosa szeretné, sőt hangját is a gyermek kölcsönzi.


Készítsünk mi magunk játékot, mert az valóban megfizethetetlen

Irigyek voltunk a szomszéd Anna babaházára, amit az apuka épített? Csodáltuk Julcsi jelmezét, amit anyuka maga varrt? Lépjünk ki a komfortzónánkból és készítsünk valamit mi is a gyerekünknek. A kisebbeket könnyen elvarázsolhatjuk  egy ilyen szuper hintával, amit még kamaszkorukban is a szobájukban fognak tartani.

 

Ez a videó lépésről lépésre bemutatja, hogyan készítsük el a hintát.

 

Most a Jófogás új DIY oldalán az alapanyagokat ingyen is megkaphatjuk pár új hirdetésért cserébe. Adjuk el a felesleges tárgyakat, amiket évek óta kerülgetünk, és még pénzt is keresünk. A hinta festését csinálhatjuk közösen, sőt életkor szerint festhetjük újra és újra. A hinta így mindig egyedi lesz, amilyen sehol máshol a világon nem kapható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top