Otthon

Milyen házat építsek? (X)

A házépítés egyik legszebb része, amikor az ember álmodozik. Ül otthon a párjával, és közösen elképzelik, hol lesz a nappali, a háló (a gyerekeknek kell egy-egy külön, a szülőknek is, és akkor a vendégekről még nem is beszéltünk), aztán ott van még a konyha, a fürdő(k) stb.


Szóval szép dolgok ezek, és tulajdonképpen teljesen érthető vágya is az embernek, hogy megtervezze a saját fészkét, elképzelje, ahogyan a gyerekek majd játszanak az udvaron, vagy a család leül a vacsorához az étkezőben a nagy asztal mellé.

Ránk, magyarokra egyébként is jellemző, hogy szeretjük az egyedi megoldásokat, hiszen mi tudjuk a legjobban, mit szeretnénk és hogyan, ez a 10 millió házépítő hazája.

A helyzet viszont az, hogy azért az angolok csak tudtak valamit, például azt, hogy egy egyedi ház – minden szépsége és romantikája mellett – rengeteg buktatóval és veszéllyel jár (a városképről nem beszélve), és ehhez még csak el sem kell kezdeni megépíteni, igaz ez már a tervezési szakaszra is.


A még ki nem próbált ötletek, a kiforratlan elképzelések komoly kockázatot jelentenek, ráadásul ezek jellemzője, hogy sokszor csak a megépítés vagy a beköltözés után derülnek ki a gondok, ami nem csak bosszúságot, de súlyos kiadásokat is jelenthet.

Természetesen senkit sem szeretnék lebeszélni álmai megvalósításáról, azonban érdemes mindezt végiggondolni és átnézni pár típustervet. >>>

Ezekből ma már rengeteg akad, nagy előnyük, hogy kipróbált és bevált házakról, tervekről van szó, ráadásul az egész országban elérhető a kész otthonok rendszere.

Még akkor is érdemes körülnézni, ha mindenképpen ragaszkodunk a saját elképzeléseinkhez, mert egyrészt sosem tudni, mikor tetszik meg valami, másrészt a rengeteg kész terv között lehet, hogy akad olyan, amelyből egy-egy ötletet át lehet emelni a saját koncepcióba.


Vagy éppen fordítva, a saját ötletet lehet beleterveztetni a kész tervrajzba, ami nyilván jóval kisebb költség, és kevesebb kockázatot rejt, mint ha elölről kellene kezdeni mindent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top