nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Így segítsd lakáshoz a gyerekedet! (X)

Így segítsd lakáshoz a gyerekedet! (X)

Szülőnek lenni hatalmas feladat minden életszakaszban. Arra vágyunk, hogy amit csak lehet, megadhassunk gyermekünknek, és mire felcseperedik, boldog, kiegyensúlyozott felnőtt váljon belőle. Az életkezdés nem könnyű: gondoltál már arra, hogy például mikor érdemes megkezdeni a takarékoskodást az első lakására? Az évek hamar elrepülnek, ne hagyd, hogy a mindennapi teendők eltereljék a figyelmed a hosszú távú célokról, vágj bele már most a megtakarításba!
NLCafé
f Ajánlom


Amikor a gyerekek kicsik, általában lekötnek az aktuális kihívások: suli, különórák, pályaválasztás, a kiskamaszokkal vívott apró harcok. Talán bele sem gondolunk, hogy mi lesz 10-15 év múlva: hol, hogyan, miből kezdi meg a trónörökös önálló felnőtt életét. A lakáscélú megtakarítás sok családban akkor kerül először szóba, amikor már megfogalmazódik az igény a családi fészek elhagyására. Önerő hiányában viszont a legtöbbeknek marad az albérlet vagy a mamahotel évekig tartó vendégszeretete, egészen addig, amíg nem jön össze a saját otthonhoz szükséges összeg.
Ha szeretnéd, hogy gyermeked zökkenőmentesen lépje át önálló élete és első lakása küszöbét, gondolj időben a jövőjére, és kezdj el félretenni a lakásprojektre. Egy időben elindított, hosszú távú megtakarítással már alacsonyabb ráfordítás mellett is egész vagyont spórolhattok össze, ráadásul sokkal kényelmesebben, mint amikor már szorít az idő.

Ha úgy döntesz, hogy belevágsz a lakásprojektbe, válaszd a Fundamenta FundiMini Gyerekszámláját, amellyel akár egészen kicsi korban elkezdhetitek a takarékoskodást. Így amikor szükséges, az évek során összegyűjtött megtakarításotokat állami támogatással kiegészítve válthatjátok lakáskulcsra. Ráadásul a megtakarításotok mellett gazdagabbak lehettek egy interaktív Okospersellyel is, melynek segítségével játékos formában vezetheted be gyermekedet a spórolás rejtelmeibe, így nemcsak anyagilag segítheted felnőtté válását, hanem azt is megtaníthatod neki, hogy miként bánjon majd a pénzzel.

Megosztás Facebookon