Otthon

Így készülj az év legromantikusabb időszakára (X)

A fűtési szezon kezdete egyet jelent azzal, hogy csúcsra jár a romantika. Ahogy a filmekben teszik, úgy te is leheveredhetsz a puha szőnyegre életed párjával, no meg persze egy pohár borral, hogy aztán összebújva nézzétek, miként ropog a tűz a kandallóban.


Egyetlen pillanat alatt szertefoszlik azonban az idilli kép, ha nem gondoskodtok szerelmetek mellett a tűz táplálásáról is. Ebben nyújthatnak segítséget a STIHL akkumulátoros fűrészei. A COMPACT eszközökkel pillanatok alatt felapríthatjátok a tűzifát, ráadásul olyan pehelykönnyűek, hogy egyikőtöknek sem jelenthet kihívást a használatuk.

Jó hír, hogy ha az éjszaka közepén nemcsak a borosüveg ürül ki, hanem a tűzifakészlet is elfogy, nem átkoznak el a szomszédok, ha beizzítjátok akár a STIHL MSA 120 C-BQ, akár a STIHL MSA 140 C-BQ fűrészt, hiszen mindkettő rendkívül csendes. Kezdő kandalló-tulajdonosként sem kell aggódnotok biztonságos használatuk miatt. Erről a QuickStop Super láncfék gondoskodik, amely garantálja a lánc azonnali megállását akkor is, ha megcsúszik a kezetekben a gép.

A nyugodt estéket azonban már most megalapozhatjátok azzal, ha a szezonra elegendő tűzifát még az ősz elején beszerzitek, felaprítjátok és kiszárítjátok. Nem mindegy azonban, hogy miként tároljátok munkátok gyümölcsét addig, amíg a kandallóba nem kerül. Ennek a négy aranyszabálynak a betartásával nem tudtok hibázni.

1. Szellős, száraz, napos helyen alakítsátok ki a tárolót, hiszen így jelentősen lerövidül a száradási idő.

2. Kisebb darabokra aprítsátok a tűzifát, a nagyobbak lassabban veszítik el nedvességtartalmukat.

3. Mielőtt egymásra halmoznátok a darabolt fát, a legalsó sor alatt hagyjatok egy légáteresztő réteget. Jó megoldás lehet, ha a földtől számítva nagyjából 15 centiméteres magasságra erősítetek a tároló szerkezetéhez egy rácsozatot, és erre kezditek el halmozni a rakást. Ez a módszer szintén felgyorsítja a fa száradását.

4. Törekedjetek arra, hogy a sorok között átjárhasson a levegő.

A munka után pedig élvezzétek az édes pihenés minden pillanatát.

A STIHL akkumulátoros fűrészeit Te is beszerezheted a szakkereskedésekben vagy a webshopon keresztül.

www.stihl.hu

www.stihl-shop.hu

www.stihlnemzedekek.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top