Otthon

Hogyan töltsd fel élettel a teraszod?

A nyári időszakban egészen új szerepet kaphat a lakásunkhoz tartozó erkély, terasz, vagy balkon. Mérettől függetlenül ez az a tér, ami összeköti lakóterünket a természettel, így érdemes kiemelt szerepet adni neki. Speciálisabb a helyzet, ha nyaralónk, lakásunk a Balaton partján található, akárcsak a Galerius Harmony teraszos apartmanjai.

A Siófok legnyugodtabb szegletében épült Galerius Harmony társasház minden, jelenleg eladó lakása terasszal rendelkezik. Különleges ékszerei az ingatlannak, kívülről markáns megjelenést kölcsönöznek neki és örökpanorámás látványt nyújtanak a Balatonra. A legfőbb előnyük mégsem ebben áll, hiszen a terasz a lakás többi részén felüli, speciális életteret nyújt.

Hogyan töltsd fel élettel a teraszod?

 

Hogyan tudjuk legjobban kihasználni adottságait? Adjunk neki funkciót, gondoljuk végig, kik töltik meg élettel és e szerint rendezzük be. A sok bútor zsúfolttá teheti, ezért fontos egy fő irányvonal mentén haladnunk. Ha a személyes kikapcsolódás a legfőbb cél, akkor legyen a főszerepben a nyugágy, ám ha gyakori étkezések helyszíne, akkor érdemes ennek megfelelően az asztalt központivá tenni. Szánjunk külön figyelmet a csúszásmentes, biztonságos felületet kialakítására, ha gyermekek játékterévé alakítjuk.

Minden esetben teremtsük meg az összhangot bel-és kültér között. Ezt könnyedén elérhetjük azzal is, ha a teraszon használt textíliák mintájukban, színükben megegyeznek a lakás más részén használt anyagokkal. Fokozzuk a balatoni hangulatot olyan apróságokkal, melyeket a parton összegyűjtött kavicsokból készítünk. Rögzítsünk függönycsipeszt a kavicsokhoz és függesszük fel a terítő négy sarkára nehezékként, vagy töltsünk meg velük apró üvegedényeket és helyezzünk bele mécsest.

Hogyan töltsd fel élettel a teraszod?

 

A növényeknek nagy szerepe van a hangulatteremtésben. Az egzotikus külsejű hibiszkusz és a leander kifejezetten igénylik a napfényt, így segítségükkel könnyedén virágba borítható teraszunk. Kifejezetten hasznos teret is kialakíthatunk fűszernövények ültetésével. Klasszikusnak számít a bazsalikom, citromfű, metélőhagyma, rozmaring, oregano, levendula, marokkói menta, melyek mind kedvelik a napfényt. Kevéssé ismert, hogy paradicsomot és paprikát egy nagyobb dézsában szintén lehet teraszunkon termeszteni.

Leírhatatlan élmény a saját termesztésű zöldségünket fogyasztani reggel, a napfény fürdette teraszon! A rozmaringot használjuk fel egy-egy terasz-grillparti alkalmával, készítsünk belőle fűszervajat a ropogósra sütött halakhoz, vagy tegyünk a parázsra néhány ágat a húsok sütése előtt. Kerüljön mentalevél a koktélokba, citromfű a frissítőkbe és vendégeljük meg barátainkat, családunkat ezúttal a teraszon!

Hogyan töltsd fel élettel a teraszod?

 

A Galerius Harmony társasház 121, többféle alapterületű lakással rendelkezik, melyek a terasz mellett számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Látogasson el weboldalunkra, tudjon meg többet rólunk.

http://galerius.hu/

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top