Otthon

Amihez extra gondoskodás kell – mosás érzékeny bőrűekre, gyerekekre – így óvd őket

Nemcsak az újszülöttek bőre igényli az extra gondoskodást. Vannak emberek, akik vagy a tudatos életmódjukból adódóan, vagy az érzékeny bőrük miatti kényszer kapcsán döntenek úgy, hogy kímélő vagy természetes anyagokkal tisztítják és illatosítják a ruháikat.

Ha baba, kisgyerek vagy érzékeny bőrű felnőtt van a családban, érdemes jól meggondolni, mivel mos az ember. Szerencsére a minőségi mosószereket gyártó cégek is nagy figyelmet fordítanak arra, hogy kiszolgálják ezt a réteget. Az igazán jó termékek tökéletes választást jelentenek mindazoknak, akiket érzékenyen érint a mosás.

Azok, akik érdeklődnek a házi praktikák iránt, kipróbálhatják a mosódiót. Ugyan elég macerás az alkalmazása, vannak, akik bevállalják. A dióból adagonként 5-6-ot érdemes használni. Viszont a piszkosabb darabokhoz biztosan nem elég hatékonyak. Ráadásul arra mindenképpen figyelni kell, hogy csak színes ruhákhoz vegyük elő őket, hiszen hosszú távon be is szürkülhetnek azoktól a textilek.

Ilyen a mosószóda

A mosószóda használata egyszerűbb a mosódióétól. Egy liter vízhez elég 3-4 kanál belőle, azt kell feloldani. A szennyezett ruhákat ebben kell áztatni, hogy a mosást könnyítsük. A mosószóda jó választás lehet a fehér ruhákhoz, hiszen hozzájárul ahhoz is, hogy azok visszanyerjék a tisztaságukat.

Amihez extra gondoskodás kell – mosás érzékeny bőrűekre, gyerekekre – így óvd őket

Természetes öblítéssel

Ha valaki természetes öblítőt szeretne, választhatja az ecetet. Általában azt javasolják, hogy 1 liter vízhez 3-4 decit keverjünk, és ezzel helyettesítsük az öblítőket. Vannak olyanok is, akik egyáltalán nem hígítják az ecetet. Mások el sem tudják képzelni, hogy ezzel az erős szagú szerrel öblítsenek.

Bioillóolajokkal is védhetjük az érzékeny bőrünket. Az adagolást ízlés szerint lehet változtatni, egy liter vízhez egy kisebb evőkanál illóolaj tökéletesen elég. Ugyan a ruhák illata nem lesz annyira tartós, mint az öblítők esetében, azonban az illóolajat választóknak ez nem jelent gondot.

Sok a speciális termék

Azok, akik nem a természetesebb megoldások hívei, számtalan minőségi, speciális szer közül választhatnak. A termékskála változatos, mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt az üzletek polcain. A babáknak szánt tisztítószerek a legkímélőbbek a termékleírások szerint, így azok közül is bátran válogathatnak azok a felnőttek is, akik óvni szeretnék a bőrüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top