Otthon

Lepusztult folyami hajóból nagyon menő családi zug: egy kamasz keze munkája

A legfiatalabb ács.

A benthami Billy Walden nyolc hét megfeszített munkájával alakította át édesanyja, Jayne és húga, Matilda számára a régi folyami hajót egy szépen kidolgozott, kényelmes családi kuckóvá.

Jayne tavaly vásárolta a hajót 5 ezer fontért (1,8 millió forint), éppen azért, mert Billy – aki korábban már sikeresen átalakított egy Volkswagen kisbuszt – szerette volna a hajón is kipróbálni magát.

A hajó eredeti állapotában. Fotó: YouTube/Mihai Necsulescu

A felújítás után. Fotó: YouTube/Mihai Necsulescu

„Kicsit introvertált vagyok, de sosem vonzottak a videójátékok” – meséli Billy. – „Én a műhelyemben tudok kikapcsolódni.”

A konyha. Fotó: YouTube/Mihai Necsulescu

A konyha. Fotó: YouTube/Mihai Necsulescu

Új kuckójukkal végighajóztak a csatornán Tewitfieldtől Prestonig, és a család nagyra értékeli az együtt töltött időt. Billy a hajót is a családja után nevezte el, Matilda Jayne-nek.

Matilda szobája. Fotó: YouTube/Mihai Necsulescu

Jayne szobája. Fotó: YouTube/Mihai Necsulescu

Billy egyébként 14 éves korában kezdett asztalosmesterséget tanulni, és már akkor kiderült, hogy elképesztően ügyes – sokan asztaloszseninek nevezik. Jelenleg az ország legnagyobb asztalosversenyére készül, és ha nyer, akkor hivatalosan is „asztalosmester” lesz, ami a lehető legnagyobb dicsőség a szakmában.

(Storytrender)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top