Otthon

Bűzös szennyvíz folyik át a kerteken Verpeléten

Az orrfacsaró szag miatt a környéken élők nem tudnak kimenni a kertekbe. A vízművek sem tudja megszüntetni a problémát.

Bűzös szennyvízpatak folyik át a Heves megyei Verpelét kertjein. A vákuumos szennyvízelvezető rendszer sokszor kiönt, ilyenkor az érintett udvarokon és a környéken elviselhetetlen a szag – számolt be a Tények.

Az ott lakók már az elárasztott termést sem merik leszedni, attól tartanak, hogy valamilyen fertőzés került rá. A szennyvízzel kapcsolatos probléma nem új, a vízművek munkatársai korábban rövid időre megoldották, de megszüntetni nem tudták.

A szagot ráadásul nem csak a kertekben, hanem az utca túloldalán is érezni lehet. A környéken élők szerint tűrhetetlen, hogy nem tudnak kimenni az udvarra az orrfacsaró bűz miatt. Megoldás lenne, ha a kertekből kivinnék a szennyvízgyűjtőket, de az nagyon sokba kerülne.

A vízművek szerint a szennyvízrendszer vákuumszelepeit folyamatosan cserélik a problémás részeken. A végleges megoldás azonban nagyon drága, de az önkormányzattal együtt keresik a megoldást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top