Otthon

3 privát sziget, amit megvehetsz, ha most nyersz a lottón

Egy kisebb belvárosi budapesti lakás áráért vásárolhatsz szigetet is. De hogy a kép teljes legyen, megmutatjuk, hogy melyik három sziget vált eladóvá az utóbbi időben.

A mezei luxuslakások mellett időről időre egész kis szigetek is megjelennek a nemzetközi ingatlanpiacon. Az elmúlt pár hónapban például három ilyen is elérhetővé vált, bár főleg azoknak, akiknek több száz milliójuk gyűlt össze a malacperselyben, van épp megütötték a jackpotot. De álmodozni azért lehet, úgyhogy fantáziálásra fel! Te melyikre költöznél el most azonnal?

GIF
Elviszünk most három szigetre (Gif NLCafé)

Tjæreholmen – Norvégia

Hogy egy ingatlanos közhellyel indítsunk: ez a kis ékszerdoboz Norvégia délkeleti partjának közelében várja új lakóját. A 4615 négyzetméteres eladó sziget persze nem olcsó, az ára 2 millió euró, ami több mint 643 millió forintnak felel meg. De biztos van olyan, akinek simán megérne ennyi pénzt, hogy ne kelljen többé szomszédokat látni, pláne nem hallani. Természetesen ekkora összegért nemcsak a földet és vele együtt a növényzetet, valamint egy mólót árulnak, hanem a szigettel együtt jár egy négy hálószobás luxusotthon is. A házban hálószobák mellett van nappali, konyha, étkező és fürdőszoba, továbbá jár hozzá egy, az egész lakás hangulatát domináló beltéri faburkolat is. (Pro tipp a leendő vásárlónak: tűz esetére nagyon jó biztosítást kössön.)

A sziget egyik nagy előnye egyébként, hogy elég közel van a szárazföldhöz. Csónakkal öt perc alatt át lehet jutni a legközelebbi kikötőbe, ahonnan negyedórás autózással már bent is van az ember a legközelebbi városban, Tvedestrandban. Itt a szigetlakó remeték kijöhetnek kicsit az önkéntes száműzetésből, és olyan programokkal szórakoztathatják magukat, mint például golfozás, biciklizés vagy teniszezés. Aztán pedig, ha túl hűvösre fordulna az idő, hiszen mégiscsak az Északi-tenger térségéről van szó, valamivel több, mint egy óra alatt már ki is viszi a taxi az embert a reptérre, és mehet délre megmelegedni.

Torrinch sziget – Skócia

Kiolvasva ezt a nevet ugye te is azonnal hallottad a fejedben, ahogy Jamie az Outlanderből azzal az erős skót akcentusával elhív, hogy ott tölts vele néhány napot?

Ha nem ismered, itt egy csodás videó, amiben meghallgathatod: 

Nos, az a jó hírünk, hogy ezt a szigetet egy átlagos kétszobás budapesti belvárosi lakás áráért is megveheted, hiszen „csak” 55 millió forintnak megfelelő összeget kell kicsengetni érte. A rossz hír viszont az, hogy ennek az oka, hogy a gyönyörű zöldellő erdőn kívül nincs semmi a tíz futballpályányi méretű földdarabon. Szóval, semmi luxuslakás vagy aprócska vityilló nem vár rád (és Outlander Jamie-re), ha megveszed.

Ott van a Loch Lomond déli részénél Torrinch szigete 

Valamint tény az is, hogy akkor sem építhetsz rá semmit, ha leteszed az kért összeget. Torrinch élővilága ugyanis a legmagasabb szintű természetvédelmi kategóriába esik, így az új tulajdonos nemcsak nem építkezhet rajta, de kutya kötelessége kiemelt figyelmet fordítania a sziget megóvására. Szóval, itt maximum egy sátorban alhatsz csak, amennyiben a tiéd lesz, cserébe viszont valóban egy olyan gyönyörű szeletét kapod meg a Földnek, amit kár is lenne elrondítani egy sok hálószobás, jakuzzis, csilli-villi rezidenciával.

Mertz sziget – Alaszka

Kicsit elevezve Európából de még mindig nagyon szigorúan az északi régióban maradva, Alaszkában is vár jelenleg egy szigetecske arra, hogy valaki megvásárolja, és beköltözzön a ráépített nem szerény otthonba. A sziget maga több mint 15 ezer négyzetméter, amiből a négy hálószobás ház csupán 238 négyzetmétert foglal el. Szóval, a szabadtéri tevékenységek szerelmeseinek elég vonzó lehet, ám főleg azoknak, akiknek a sziget szóról nem a szikrázó napsütés, a meleg idő és a homokos tengerpart jut eszükbe. Ezek ugyanis nem nagyon vannak Mertz szigetén, ahol – elég egy gyors internetes keresés, hogy kiderüljön a kiábrándító igazság – még a legmelegebb hónapban, augusztusban sem nagyon megy 16 fok föle a hőmérséklet.

Kilátás Mertz szigetről (Fotó: Northfoto)

Ám szerencsére a házban töltött napok sem lehetnek nagyon rosszak, hiszen a hálószobák mellett, nappali, konyha, három fürdőszoba és hatalmas ablakok állnak az új tulaj rendelkezésére. Valamint a legközelebbi város, Sitka 10 percnyi hajóútra van. És, hogy ezért mennyit kell fizetni? A sziget jelenlegi ára 1.250.000 dollár, ami átszámítva 355 millió forintot jelent. Az itt bemutatott földdarabok közül ez van legrégebben a piacon, már február óta árulják, tehát talán egy Torrich szigetnyi árat le is lehet alkudni belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top