Otthon

Kiderült: többet szexelnek a különalvó párok

Egyáltalán nem törvényszerű az elhidegülés

Logikusnak tűnik a feltételezés, hogy azok a párok, akik nem alszanak együtt, más szempontból is veszítenek a testközelségből. Egy új tanulmány azonban megmutatta, hogy a különalvásnak nem kell feltétlenül az intimitás elsorvadásával is járnia.

A kutatás olyan brit párokat vizsgált, akik különalszanak, és kiderült: 34 százalékuk arról számolt be, hogy több és jobb szexben van részük, mióta nem közös az ágy, míg csak 24 százalékuk nyilatkozta, hogy a különalvással a szeretkezések száma is csökkent. 38 százalékuk mondta, hogy a kapcsolatuk jobb lett a különalvástól, 16 százalék szerint pedig sokkal izgalmasabb lett a szexuális életük, miután az ágyon kívüli helyszíneket is újra fel tudták fedezni.

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels.

A különalvásnak egyébként számtalan oka lehet, leggyakrabban az egyik vagy mindkét fél horkolása (51 százalék), de a válaszadók közel negyede a partnere ficergése miatt nem tudott aludni, 18 százaléknak pedig nem esett egybe az alvásideje.

Stephanie Romiszewski alvásszakértő arra biztat mindenkit, hogy ne féljenek különaludni, ha muszáj. „Bár társadalmi norma az együtt alvás, ha nyugodtabb légkörhöz és kevesebb vitához vezet a külön szoba, akkor megéri.”

(via Ladbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top