Otthon

Korábban jöttek a darazsak, helyet keresnek a fészküknek

Jellemzően május végén vagy június elején érkeznek, de idén már most keresik a fészküknek a helyet.

Fotó: Profimedia

A darazsakat nem szokás szeretni: rárepülnek az ételre, eleve zavarnak kajálás, strandolás, könyvírás, hírszerkesztés, csirkevágás vagy paradicsompalántázás közben. Idén pedig még korán is rajzanak, már zajlik a dolog. A Tények szerint ez a meleg idő miatt van, egy szakértő szerint maga a fészkelés nem megakadályozható, csak a későbbi irtás működik. Magyar Ottó egészségügyi gázmester azt mondja, a darazsak már kutatják a fészkük helyét, amiben semmi meglepő nincs, mivel a méhekkel együtt ők is kirepülnek, ha 12 fok fölé szökik a hőmérő. Magyar szerint a fészkek lehetnek cserepekben, földben, tetőszerkezetekben. Azt mondja, az irtást jobb szakemberre bízni, és nem szabad házilag beleállni, főleg abban az esetben nem, ha a környéken, a családban van olyan ember, aki allergiás a darázscsípésre.

A csípésre tengernyi gyógymód van, egy 2017-es írásunkban össze is szedtünk öt természetes csillapítást. A TV2 is beszél csillapításról, és még pár tippet is adnak, amivel elüldözhetjük a darazsakat. Tessék: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top