Otthon

Ha erre nem vigyázol, elrohadhat a termés a kertben

A mostani időszakban kell védekezni a súlyos hajtáselhalást okozó moníliás betegség ellen.

A hétvégi esőzések az aszály sújtotta területeket áldásként érték, de a virágzó csonthéjas gyümölcsfáknál megfelelő feltételeket teremtettek a súlyos hajtáselhalást okozó moníliás betegség megjelenésének. A meggy és az őszibarack esetében még nem késő védekezni – írja a Nébih.

A moníliás fertőzéshez megfelelő feltételeket teremtettek a gyakorivá váló esőzések, ezért a kár megelőzése érdekében a gombaölő szeres permetezés javasolt. A készítmények helyes megválasztását segíti a Nébih növényvédőszer-kereső adatbázisa. A védekezés megtervezéséhez növényorvos szaktanácsát is érdemes igénybe venni. Az üzemi szakemberek mellett több olyan kiskerti szaktanácsadó is tevékenykedik, akiknek internetes oldalain megalapozott, hasznos információk érhetők el.

Moníliás betegség a gyümölcsfán (forrás: Nébih)

Fontos, hogy virágzáskor kiemelten ügyelni kell a méhek védelmére. Ne alkalmazzunk olyan növényvédő szert, ami a méheket károsíthatja! Erről részletesebben is lehet olvasni ebben a cikkben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top