Otthon

Sokkoló társbérlet: 34 csúszómászóra bukkantak egy Pest megyei fészerben

A család azt hitte, egyetlen hüllő talált náluk menedéket, aztán előkerültek a többiek is.

Egy család hívta fel Both Zoltán vadállatbefogót azzal, hogy Pest megyei, tóparti nyaralójuk fészerében egy kígyót találtak. A szakember azonnal kiment a helyszínre, ahol megállapította, hogy siklóról van szó, viszont a levedlett bőrök mennyiségéből azt is látta, hogy több hüllővel lesz dolga – írja a Ripost

Összesen 34 darab kockás siklót sikerült befognom egy kis fészerben, ami tökéletes búvóhelyként szolgált a népes siklócsaládnak

– mondta Both Zoltán a lapnak.

A vadállatbefogó elárulta, hogy a kockás siklók ősszel száraz, meleg helyre vonulnak telelni, ahonnan április közepén bújnak elő. Az ilyen kerti házikókban, fészerekben pedig csodálatosan érzik magukat.

Azoknak, akik kígyóval vagy siklóval találkoznak, a szakember azt tanácsolja, ne közelítsék meg a hüllőt, mert a legtöbben nem tudják eldönteni, hogy mérges-e, vagy sem. Emellett azt is hozzátette: az észlelők ne öljék meg az állatot, inkább kérjék szakértő segítségét.

(Nyitókép: Wikipedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top