Otthon

Alapszabályok – Így lesz tökéletes vintage fürdőszobád!

Ha hangulatában meleg és igazán nyugalmat sugárzó fürdőszobára vágysz, akkor a vintage stílus dekorációs elemeit érdemes használod. A vinatage a lakás bármelyik részén alkalmazható, hiszen elegáns és időtálló megjelenést kölcsönöz. Nincs ez másképpen a fürdővel sem. De néhány gyakorlatias tanácsot érdemes megfogadni.

Milyen színű legyen a fal?

A viktoriánus hangulathoz elegendő a fehér árnyalatait használni a falfestésnél. A tiszta fehér vagy elefántcsont, lágy pasztellbeütéssel, könnyed hangulatot sugároz. Ha mindenképpen szeretnél valamilyen színt használni, úgy a pasztellkék vagy rózsaszín lehet a befutó, esetleg a natúr színek. A vintage fürdőszobába a tapéta is jó megoldás.

Vintage fürdőszobához néhány egyszerű szabályt kell betartani (fotó: iStock)

Csaptelep, de milyen?

Egy vintage fürdőszoba összehatását elronthatják a modern króm és ezüstös fém csaptelepek. Ezeket bizony le kell cserélni olyan régi, hangulatában melegebb típusokra, melyek rézből, vasból, bronzból, nikkelből készültek.

csaptelep, fürdőszoba, vintage

Vintage fürdőszobákban a hagyományos, modern csaptelepek nem használhatók (fotó: iStock)

Padló, te drága!

Ez már nem lesz annyira olcsó, de a tökéletes viktoriánus hangulathoz bizony fából készült padló dukál. Persze kiváltható a korszakban szintén népszerű márvánnyal is, de ahhoz már tényleg vastag pénztársa kell. Használhatunk azonban márványnyomással készült olcsóbb csempét is, így kevesebb pénzből érhetjük el a fürdőben az ideális hangulatot.

Felejtsd el a fürdőszobaszekrényt!

A fürdőszobák korai szakaszaiban, nagyon ritkák voltak a zárt szekrények. Ha tehát 100 százalékban szeretnél ragaszkodni a vintage stílushoz, akkor nyitott polcokat szerelj a fürdőszobádba, lehetőleg polírozott fából vagy márványból.

Egy kis vintage extra

Ha elegendő hely van a fürdőszobában, akkor bátran állíts be egy kényelmes antik széket. Egy egyszerű, fából készült szék kárpitozott, párnás üléssel és háttámlával minden vintage fürdőszobát feldob.

fürdőszoba, szék, fotel, vintage

Egy kényelmes székkel még otthonosabb lesz a fürdőszoba (fotó: iStock)

Milyen is legyen a kád?

Felejtsd el a beépített kádat. A vintage jellegzetessége a porcelán, lábas, öblös kád! Napjainkban is egyre népszerűbb berendezése ez a fürdőszobákban, viszont nagyon tapasztalt vízvezeték-szerelő segítségét kell kérni a beszereléséhez! A kézmosóhoz is érdemes egy vintage tálat használni a hagyományos, beépített kagylók helyett.

vintage, fürdőszoba, kád

Csodaszép vintage kád (fotó: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top