Otthon

Ilyen álomotthonokat vehetsz, ha a héten megnyered a lottóötöst

Komplett budapesti társasházat, barokk kastélyt is vásárolhatsz, de vannak olyan települések, ahol az összes eladó ingatlan a tiéd lehet.

A szombati Ötöslottó-sorsoláson 3,593 milliárd forintot vihet haza az a szerencsés, aki mind az öt számot helyesen megtippeli. A giganyeremény kapcsán az Ingatlan.com megmutatta, mire elég ma a lottóötös, ha ingatlanba szeretnénk fektetni. A közleményből kiderült, hogy a csaknem 3,6 milliárd forintos főnyereményből komplett budapesti társasházat vagy kastélyt is vehetünk, de akár egész településeket is „felvásárolhatunk”.

Az egyik legdrágább ingatlan egy komplett budapesti társasház: a VI. kerületi épületben összesen 36 lakás található, amelyek ki vannak adva. Az eladó ezért az ingatlanért 3,3 milliárd forintot kér. Szerepel még a kínálatban a Baranya megyei Bükkösdön található 24 szobás, 2400 négyzetméter alapterületű és 16 ezer négyzetméteres telekkel rendelkező barokk stílusú kastély, amelyért 2,8 milliárd forintot kérnek. A lottóötösből kijön még az V. kerületi Hold utcában található társasház 67 százalékos tulajdonrésze, ami közel 2000 négyzetméteres lakóterületet jelent – ezért 2,5 milliárd forintot kell fizetni. Ennél valamivel olcsóbban, 2 milliárd forintért árulnak a főváros II. kerületében egy 1912-ben szecessziós stílusban épült, különleges megjelenésű romantikus kastélyt. A nyereményből kijön egy Normafán épült különleges családi ház, ezt szintén 2 milliárdra tartja a mostani tulajdonos.

A lottónyereményből egy-egy településen az összes eladó ingatlant is meg lehet vásárolni. Például a Balaton közelében lévő, Veszprém megyei Felsőörsön eladásra kínált 41 ingatlanért mindennel együtt 3,34 milliárd forintot kell adni. A Balaton melletti Badacsonytomajban 82 ingatlant hirdetnek, 3,2 milliárd forintból pedig az összeset meg lehet szerezni. A Balaton déli partján Szántód lehet a célpont, ott 35 ingatlant hirdetnek összesen 2,85 milliárdért. Pest megyében Csobánkán lehetne elkölteni a lottóötös nagy részét: az ott található 57 eladó ingatlan ára 2,8 milliárd forintra rúg.Egy kis alkuval pedig az Dunaújvárosban új gazdára váró 269 lakáshoz is hozzá lehet jutni, a szóban forgó ingatlanokat több mint 3,7 milliárdért kínálják. A Szekszárdon eladó – összesen 3,64 milliárdért hirdetett – 199 ingatlannál még kisebb árengedmény elég lehet.

Az Ingatlan.com emellett kiemelte, hogy egy ekkora főnyereményből minden nehéz helyzetben lévő, több tízezer adós lakáshitel tartozását is ki lehetne fizetni.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top