Otthon

Ablakon át menekült kisgyerekével a tűzből

Leégett egy családi ház Újhartyánon.

Leégett egy családi ház a Pest megyei Újhartyánon. A tűz a kazán körül keletkezett, pedig a család tavaly cserélte azt újra, még a kéményt is korszerűsítették – derült ki az RTL Klub Híradójából.

Óriási szerencse, hogy a tűz nem a hálószobák felé terjedt tovább, a fal másik oldalán ugyanis a szülők 7 éves kisfia készülődött lefekvéshez, éppen az esti mesét várta. A gyermeket az édesanyja menekítette ki a lángoló házból, méghozzá az ablakon keresztül. Az édesanya a tűz miatt füstmérgezést szenvedett, a család többi tagja azonban szerencsére nem sérült meg. A családfő még a kutyát is ki tudta menekíteni az ablakon, a macskák azonban a ház másik végén voltak, így ők sajnos bennégtek.

Hiába értek ki hamar a tűzoltók, a konyha feletti tető pillanatok alatt lángra kapott. A lángok, illetve részben az oltás miatt a ház lakhatatlanná, életveszélyessé vált. A családnak volt biztosítása, de attól tartanak, hogy ez nem fogja fedezni a teljes újjáépítés költségeit, ezért most minden segítséget elfogadnak.

Az RTL riportja:

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top